Lucrări

Nava B este situată în docul comercial al portului din Vilanova i la Geltrú, este destinat depozitării mărfurilor și are o suprafață utilă de 1. 055 m2. Lucrările care se execută urmăresc să lase nava în aceleași condiții de utilizare în care era înainte de a suferi avariile constructive, cauzate de strivirea 2019 .

Acțiunea a început cu înlăturarea unor elemente din structura anterioară. Intervenția are în vedere refacerea elementelor structurale existente ale pereților perimetrali și încorporarea unei noi structuri prefabricate din beton. Va fi o fațadă, acoperită cu niște luminatoare, dulapuri și uși culisante, potrivite pentru trecerea vehiculelor de lucru cu încărcături de mărfuri. Fațada și puntea vor avea un finisaj pregătit pentru mediul marin. Iluminatul se va face cu lumină naturală prin luminatoare, cu tuburi solare și iluminat cu spoturi LED, pentru economisirea resurselor energetice.

Directorul general Ports de la Generalitat, Pere Vila, a subliniat acțiunea se desfășoară în portul Vilanova i la Geltrú și a explicat: „Guvernul investește o jumătate de milion de euro în portul Vilanova, pentru a stimula activitatea comercială, a impulsiona economic portul și a face încă un pas către atenuarea schimbărilor climatice.”

Sistem BIM

Porturile Generalitati au dorit sa faca aceasta lucrare de reparatie a navei ca test pilot cu sistemul BIM. Noul standard de construcție a lucrărilor publice care acoperă întregul ciclu de viață al unui proiect de construcție, și merge de la viziunea dată de planurile de lucrări în 2D la o viziune multidimensională în 3D. Piesa este executată fizic, dar întregul proces este controlat printr-un sistem în care toți actorii sunt implicați împreună. De exemplu, dacă un electrician plasează un dispozitiv electric pe clădirea în construcție, modelul înregistrează data instalării, forma piesei, dimensiunea, culoarea, prețul și numele instalatorului. Noul sistem transformă metodologia de lucru într-o viziune cuprinzătoare și completă în care agenții: proiectanți, arhitecți, ingineri, constructori, dulgheri, fierărie, electricieni, clienți, printre alții, colaborează la realizarea și managementul proiectului de construcție, din faza de proiectare, până la execuția lucrării, management, întreținere până la conservare. Acest sistem ar trebui să facă posibilă transformarea acestui proiect într-un singur proces inteligent și partajat, mai complet, mai economic, mai eficient și eficient.”

4 martie, 2021

Sursa: Porturile inversate 206. 000 € în reconstrucția unui depozit în portul Vilanova i la Geltrú