Detașamentul de Pompieri din Generalitati a realizat aproape unul 19% mai puține acțiuni în mediul natural față de aceeași perioadă de 2021 De la CECAT de Protecție Civilă are a intensificat monitorizarea controlului zonelor naturale și costiere din cauza mobilității ridicate, deși nu au fost înregistrate incidente semnificative Pisica 111 primește cu aproape 4% mai multe apeluri în acest Paște decât 2021 Operațiunea specială de supraveghere a Corpului Agenților Rurali a fost închisă cu un total de 1. 83 inspecții Odată cu încheierea sărbătorilor de Paște, Departamentul de Interne face bilanțul celor mai remarcabile acțiuni ale serviciilor de urgență. Pompierii Generalitati si Corpul Agentilor Rurali au desfasurat actiuni anul acesta o perioada marcata de mobilitate ridicata si cresterea practicarii sporturilor si activitatilor in mediul natural.

POMPIERII Pompierii de la Generalitati au facut pe parcursul acestor zile din Saptamana Mare, de sambata, aprilie 9 până luni 18 Aprilie, un total de 1. 406 majoritatea avertismentelor au fost pentru asistență tehnică și măsuri preventive. De remarcat sunt serviciile 281 deservite de incendii urbane , atat pentru mobilier urban si containere, cat si pentru stingerea incendiilor de locuinte.

S-au realizat cele mai remarcabile servicii. în Alamús, ziua 13, iar în Caldes de Malavella, 15 , în câteva incendii în casă. În total, între un serviciu și altul, 2 persoane și-au pierdut viața și alte 9 au trebuit să fie tratate de către Sistemul Medical de Urgență (SEM) după inhalarea fumului.

Luni 007) s-au făcut celelalte 2 cele mai complicate servicii ale acestor zile. În acea zi, s-a lucrat la incendiul unui morman de material depozitat în fața unei fabrici de scaune din plastic din Les Preses. Incendiul a generat o coloană de fum foarte importantă care a forțat să fie întreruptă traficul pe C – .Llobregat. Incendiul a afectat structura clădirii și a forțat evacuarea mai multor persoane care locuiesc în apropiere. Nimeni nu a fost însă rănit. Și sâmbătă 19 s-a lucrat și la incendiul unei bărci de agrement în Portul Badalona, ​​unde nimeni nu a fost rănit.

Din această perioadă festivă, este de remarcat și faptul că unul dintre serviciile care a necesitat cea mai mare asistență din partea Detașamentului de Pompieri din Generalitati a fost mobilitatea. În total, s-a lucrat la 400 accidente de circulație , să efectueze eliberarea persoanelor prinse în capcană, să efectueze îngrijiri medicale și curățenie rutieră.

Cel mai complicat serviciul a avut loc duminică 18, în accidentul unui vehicul care a căzut cu o marjă de metri înălțime și care era înglobat între două stânci, în Gironella. Două persoane au rămas blocate în interiorul autoturismului și au trebuit eliberate și transferate la SEM pentru evacuare la un centru de sănătate.

în incendii de vegetație (urban , agricole și forestiere) au fost realizate 119 spectacole; mai ales de mici incendii de tufiș și stuf. A existat un singur incendiu de o anumită amploare; era vineri , in Orís, cu 3 hectare afectate. În ceea ce privește serviciile Detașamentului de Pompieri din Generalitati din mediul natural, acestea au fost efectuate 61 spectacole:

✔ 37 salvari montane

✔ 3 salvari maritime

✔ 2 salvări în peșteri și fântâni

✔ 16 căutări

Această cifră contrastează cu 112 servicii efectuate în mediul natural în aceeași perioadă a anului 2021, ceea ce înseamnă un 61, cu 9% mai puțin între ambele exerciții .

Cel mai remarcabil serviciu a fost salvarea unui speolog duminică 18) seara . Bărbatul epuizat nu a așteptat cu nerăbdare să părăsească singur Grallera Gran del Corralot, din Sant Esteve de la Sarga. Grupul de Activități Speciale (GRAE) al Pompierilor a Generalității a avut nevoie de puțin peste o oră pentru a-l extrage, complet nevătămat, din interiorul peșterii.

PROTECȚIE CIVILĂ

Din CECAT de Protecție Civilă, zilele de Paște au funcționat în incidențe obișnuite și posibile alerte meteorologice, iar cu mai multă intensitate s-a urmărit controlul spațiilor naturale și zonelor de coastă din cauza mobilității mari a acestor zile, deși nu este semnificativă. au fost înregistrate incidente Pe de altă parte, de la Protecția Civilă, planul PROCICAT a fost pus în alertă săptămâna trecută din cauza exploziei dintr-un bar pe Carrer València din Barcelona. Împreună cu SEM și Consiliul Local au fost monitorizate persoanele rănite și evacuate.

37

Acest Paște 2022, telefonul de urgență 98 a primit un total de 89 645 apeluri, dintre care 569 , pompieri, urgențe medicale, agenți rurali sau protecție civilă). Anul acesta au primit un 3, 111% mai multe apeluri decât 2022 atunci când sunt primite .

În ceea ce privește zilele cu cele mai multe apeluri, coincide cu cele două sâmbete care au fost (9 și 666 aprilie); în timp ce ziua cu cele mai puține apeluri a fost marți

În ceea ce privește tipul de apel, atât 2022 ca în 817, cel mai mare volum a fost pentru apelurile legate de securitate 19 513 . ); urmată de îngrijire medicală (13 400 anul acesta și 12. 817 2021); iar într-o măsură mai mică dar mai mult decât anul trecut cele de trafic (7. 607 anul acesta și 6. 200 2021) și mai puțină civilizație (5. 833 și 8. 616 ).

județele catalane unde apelurile către 112 anul acesta cu privire la 2021 au fost: La Selva (38 apeluri 2022 eu 2021 ); Osona (19 apelează la 2022 și apelează 978); Segarra (229 sună anul acesta și 2021); și Val d’Aran 112 apelează la 2022 și ).

În cifre globale, regiunea cu cele mai multe apeluri în acest Paște 2022 a fost Barcelonès, cu . apeluri; urmat de Vallès Occidental (4. 978) și Baix Llobregat (3. 764).

AGENȚI RURALI

În cadrul operațiunii speciale de supraveghere cu ocazia sărbătorilor pascale lansată de Corpul agenților rurali în total 1. 83 inspecții

Din acest total, cea mai mare grup de acțiuni sunt cele referitoare la reglementarea afluxului de public în zonele de agrement, spațiile naturale și parcarea și afluxul de vehicule, care în total au însemnat 500) inspecții. În această zonă au fost depuse 6 reclamații

În ciuda numărului mare de acțiuni din cauza afluxului de public, nu au existat aglomerări sau importante problemele și echilibrul general este că publicul spațiilor naturale, în general, a respectat mediul înconjurător.

În al doilea rând, după numărul de inspecții, sunt cele efectuate pentru prevenirea incendiilor la foc de tabără, incendii de agrement și sobe în apropierea zonelor forestiere, care au fost în total 206. Este de remarcat faptul că au fost depuse 9 sesizări din acest motiv.

Au fost efectuate şi inspecţii în tabere în mediul natural, care au total de 200. În ceea ce privește controlul traficului motorizat, de reținut că acestea au fost realizate 117 inspecții și un total de 37) reclamații. În cele din urmă, evidențiați inspecțiile în domeniul pescuitului interioară, care au fost 113. Sursa: Pompierii și agenții rurali efectuează 2. 513 spectacole în acest Paște