Detașamentul de Pompieri din Generalitati lucrează în prezent cu 33 camioane cu apă, 33 vehicule de comandă și 3 mijloace aeriene în stingerea incendiului forestier de la Sant Pere de Ribes. Banii au fost repartizați pe o suprafață de 30 hectare pentru a face față incendiului; toată suprafața de pădure. Prin urmare, nu a fost dispusă nicio evacuare sau izolare preventivă. Pe tot parcursul nopții, vântul a îngreunat dispariția. Dimineața, însă, vântul a scăzut și umiditatea relativă din zonă a început să crească. Deși incendiul este încă activ, pompierii au reușit să stabilizeze 75% din perimetru. Incendiul, care înainta împins de vânt, a ars la intensitate redusă, afectând vegetația de suprafață. Ocazional, însă, flăcările au afectat părțile superioare ale copacilor.

Focul începuse să atingă Can Pere de la Plana și avansează în direcția est, până în Coll de l’Infern, care este locul în care se află capul chiar acum. Pe tot parcursul dimineții, pompierii au reușit să restrângă perimetrul incendiului. În acest fel, prin strângerea acestuia, flăcările au fost împiedicate să se apropie de zonele locuite.

Cerdanyola del Vallès, 9 aprilie 2022

30. 33 ore

Sursa : Detașamentul de Pompieri din Generalitati reușește să stabilizeze 75% din perimetrul incendiului forestier din Sant Pere de Ribes