El GRAE a mai efectuat trei servicii pe parcursul dimineții și lucrează la câteva căutări; în Sant Llorenç de Morunys și Rupit i Pruit

În această dimineață, Grupul de Acțiune Specială (GRAE) al Departamentului de Pompieri din Generalitati a salvat un alpinist care și-a pierdut viața în Odèn (Solsonès). Notificarea a fost introdusă la 03.10h. Bărbatul căzuse în timp ce urca pe zidul Batalla de pe traseul Bucolic Climbers. Odată alertați, Pompierii Generalității s-au deplasat acolo cu două echipe de la sol și un elicopter, care au inclus echipa comună de salvare a GRAE și personalul sanitar al Sistemului de Urgență Medicală (SEM). Când au accesat zona în care căzuse alpinist, cadrele medicale i-au efectuat manevre de resuscitare, dar fără succes.

Salvarea unui motociclist rănit în Pla de Mllleu

GRAE funcționează și el la încă trei servicii, în această dimineață. La 03.h a fost activat pentru a salva un motociclist rănit pe o pistă forestieră greu de acces cu ambulanta, in Pla de Manlleu (Alt Camp). Bărbatul a fost deja salvat. Odată ce i s-a acordat primul ajutor, a fost urcat în elicopter și dus în punctul în care ambulanța EMS îl aștepta deja pentru a-l evacua la un centru de sănătate. Victima avea vânătăi la piept, la picioare și la o încheietură. În acest serviciu, pe lângă elicopterul cu personalul GRAE și SEM, au fost activate și trei echipe de sprijin la sol.

Excursionist rănit în Mura

A Mura (Bages), și alertat la 03.23h, GRAE a salvat un drumeț de 40 ani care căzuse în zona Cal Miquelon. Odată acordate primele îngrijiri medicale, femeia a fost încărcată în elicopter, care a dus-o pe terenul de fotbal, unde deja aștepta ambulanța EMS. În acest serviciu, pe lângă elicopterul cu GRAE și SEM, a fost activată și o echipă de sprijin la sol.

Salvarea a trei alpiniști în Rupit

În sfârșit, la Rupit, salvarea Se pregătesc trei alpiniști care nu mai pot continua să facă rappel din cauza unei probleme cu frânghia și au stat cam metri de înălțime la Salt de Sallent. Toți oamenii sunt nevătămați. La serviciu va fi prezentă elicopterul Pompierilor, cu o unitate mixtă formată din personal GRAE și paramedic EMS.

Două căutări active

Pompierii Generalitati lucrează la câteva percheziții în această dimineață. Pe de o parte, slujirea omului pierdut continuă în Sant Llorenç de Morunys, în Solsonès. Căutarea a început joia trecută la 14.23 h. Bărbatul, în vârstă de , ieşise dimineaţa la o plimbare prin sanctuarul Maicii Domnului şi era ratat după amiază. În acest moment, există 14 resurse terestre și un elicopter de la Pompierii Generalitati . Pe langa GRAE, mai sunt si caini din Grupul Canin de Cercetare, si personal voluntar care colaboreaza in serviciu sub coordonarea Pompierilor. .

În sfârșit, este căutat și un alt bărbat dispărut, în acest caz Rupit și mâncărime Căutarea a fost deschisă aseară, la 14.h. Acesta este un bărbat de 23 ani care ar fi ieșit la o plimbare în vecinătatea Castelului Rupit. și care nu a mai auzit de el de ieri după-amiază. Doar vehiculul a fost localizat, parcat în orașul vechi Rupit. În acest moment există 14 resurse terestre și un elicopter de pompieri. Printre aceste dotări se numără și Grupul de Cercetare Canină. La căutare colaborează și mai mulți voluntari, coordonați de Pompieri.

Cerdanyola del Vallès, 14 din noiembrie

03.20 ore

Sursa: Pompierii Generalității au salvat un alpinist care a murit într-un accident în Odèn