Un memorandum de înțelegere a fost semnat în această dimineață de șefa Departamentului de Pompieri, Laura Lega, și de CEO-ul Autostrade per l’Italia, Roberto Tomasi, cu scopul de a crește standardele de siguranță și de a garanta modernizarea proceselor de infrastructuri nationale, cu respectarea obiectivelor PNRR si a nevoii de interconectare cu alte tari ale Uniunii Europene

„Consolidarea conditiilor generale de siguranta a mobilitatii la scara nationala reprezintă un obiectiv strategic pentru țară și în această direcție protocolul urmărește garantarea unei acțiuni sinergice public/privat care, fără a aduce atingere responsabilităților fiecăruia, își propune să asigure un salt important de calitate pentru siguranța comunității și a operatorilor”. a comentat prefectul Lega.

„O relație cu Detașamentul de Pompieri – a subliniat directorul general Tomasi – este esențială pentru a obține rezultatele dorite și având în vedere faptul că Italia este a doua țară din lume. pentru numărul de tuneluri prezente pe rețeaua de autostrăzi și că încă 70% din transportul în țara noastră se desfășoară pe roți”.

Subsecretar La semnătură a fost prezent și Carlo Sibilia, care a ținut să reamintească „specializarea inginerească extrem de înaltă cerută astăzi de la Detașamentul de Pompieri, pentru a garanta modernizarea țării” care alături de „posibilitatea organizării de activități comune de instruire și formare prevăzute de protocolul devine cheia de boltă pentru a contribui activ la tranziția tehnologică, privind spre viitor cu încredere și securitate”.

#Îmi place să te cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) 39.

Sursa: Pompieri : acord cu Autostrade pentru creșterea standardelor de siguranță