Această colaborare între Administrația Generală a Statului (AGE) și FEMP, prin Planul „Administrația apropiată”, va servi la aducerea Administrației Generale a Statului din Teritoriu mai aproape de cetățeni, pentru a face efectiv dreptul de acces la toate serviciile publice al cetățenilor indiferent de locul de reședință al acestora.

Acordul se va aplica municipalităților cu mai puțin de 8. 000 locuitori care aderă și va afecta 3.030 municipalități și peste 7,5 milioane de cetățeni.

Pentru aceasta, vor fi organizate și ținute sesiuni față în față în municipii pentru informarea cetățenilor despre serviciile prestate în delegațiile, subdelegațiile Guvernului și adresele insulare.

De asemenea, obiectivul acordului este stabilirea de instrumente și mecanisme, în colaborare cu administrare diviziilor teritoriale, pentru a contribui la eliminarea deplasării cetățenilor din municipiile mici către sediul provincial al AGE și la depășirea decalajului digital prin asistența angajaților publici calificați care, în aceleași locuri de reședință, îi vor informa și asista în realizarea procedurile dacă doresc, de exemplu, accesarea certificatului digital.

Ministrul politicii teritoriale și purtătorul de cuvânt al guvernului, Isabel Rodríguez, și președintele Federației Spaniole a Municipalităților și Provincii (FEMP), Abel Caballero, în timpul semnării acordului de colaborare.

Mai multe informații Isabel Rodríguez prezintă Planul „Administrația aproape de tine” ( 00//22)

Etichete: Provocare demografică Sursa: Guvernul Spaniei – Politica Teritoriala promoveaza Planul „La Administrația de lângă tine”, de care vor beneficia 7,5 milioane de cetățeni