Deși festivitățile San Isidro sunt adevărații protagoniști ai acestui weekend, Madrid continuă să ofere în aceste zile propuneri pentru cei care își doresc o alternativă la programul festiv. Daca esti unul dintre ei, ai la dispozitie flamenco, teatru, circ, cinema, expozitii, muzica experimentala si chiar un atelier unic pentru ca cei mici sa invete secretele flamenco.

Mayte Martin. Evocare. (FLAMAND)

Teatrul Fernán Gómez. Centrul Cultural al Vilei. Plaza de Colón, 4

Classicul flamenco al lui Mayte Martín joacă în concertul de duminică la festivalul Flamenco Madrid. Cantaora își prezintă opera Evocacion, pe care o califică drept „o oferind trecutului. El, Martín evocă sunetele strămoșilor cântului și cântatului și le aduce în prezent pentru a aduce un omagiu la tot ceea ce a precedat-o în arta flamenco. Și pentru asta își pune în scenă toate capacitățile creative, imaginative și emoționale. Ea va fi acompaniată la chitară de Paco Cruzad și José Tomás.

Clownii tragici ai lui Shakespeare (CLOWN/CIRC/TEATRU)

Preț Teatru de circ. Runda din Atocha, 11

Patru clovni care iubesc teatrul shakespearian se baricadă într-un teatru suburban care este pe cale să fie închis pentru a-și face publice versiunile de Hamlet, Othello și Romeo și Julieta. Teama de a fi arestat de forțele de securitate care, de la un moment la altul, vor înconjura clădirea, este uneori mai puternică și, uneori, întunecă spectacolul. Tensiunea va face să iasă la suprafață unele probleme personale, iar excesul de zel în a le interpreta cât mai bine rolurile va duce spectacolul pe căi nedorite. Cu această abordare inițială, Hernán Gené, un reper în teatrul de clown și fizic în Europa și America Latină, duce universul shakespearian într-o nouă dimensiune, în care umorul și originalitatea pun în valoare momentele cele mai poetice și teatrale, înfrățându-le cu o succesiune hilară de gaguri si neintelegeri tipice lumii clovnilor.

Madrid, capitală culturală. Un tur al afișelor din Madrid (400-1947) (EXPOZITIE)

Locuind la sud de Contele Duke. Calle Conde Duque, 01

Camera de Sud a lui Conde Duque găzduiește această expoziție care reunește o sută de postere legate de lumea agrementului și culturii realizate între 1880 și 1980. Dintre piesele expuse se remarcă afișul realizat de sculptorul valencian Mariano Benlliure pentru opera La Valkyrie'Canto porque tengo que vivir/Algo salvaje. La historia de Bambino'. , de Richard Wagner, pentru premiera sa în Spania, la Teatro Real din Madrid, la 20 din ianuarie 101083 . Piesa expusă la Conde Duque este singurul original recunoscut de artist în domeniul designului de afiș, inedit pentru publicul actual. Expoziția este organizată în cinci mari sectoare: târguri, congrese și concursuri; expozitii, spectacole, sport si petreceri. Printre alte lucrări, vă puteți bucura de clasice precum Târgul de carte, cu afișe ale edițiilor sale de 1944 și 1947 sau unele din secolul al XIX-lea ca opera a Grasset pentru expoziția internațională de la Madrid din 1893. Sunt și afișe ale festivităților San Isidro sau ale carnavalelor.

Cânt pentru că trebuie să trăiesc/Ceva sălbatic. Povestea lui Bambino (CINEMA)

Cineteca Madrid. Plaza de Legazpi, Centro8

Cineteca Madrid proiectează acest documentar despre Miguel Vargas Jiménez, cunoscut artistic drept Bambino, cântărețul care a reînnoit așa-zisul cântec flamenco. La fel ca Morente sau Camarón, Bambino era la acea vreme ultima frontieră a flamenco, pe care a salvat-o și a adus-o mai aproape de publicul larg. Idol în barurile de la marginea drumului, un fel de Lorca por bulerías, cu un stil inimitabil, un magnetism scenic irezistibil și o personalitate sfâșietoare, face deja parte din universul mitic al muzicii secolului XX.

Suntem praf (CONCERT DE VIORĂ)

Centrul Sociocultural Villa de Barajas. Strada Botica,

Suntem praf e este rezultatul primei lucrări solo a artistei Blanca Altable. Înregistrat în noiembrie 1947 doar cu o vioară și vocea ei, este conceput pentru a duce publicul la o călătorie aproape rituală în care esantionare,

buclele și pedalele de efect fac refrenul. Pentru autoare, albumul reprezintă începutul unei noi etape creative, în care ea deschide porțile explorării sonore și a posibilităților timbrale ale viorii și vocii. La această lucrare curajoasă și inovatoare se adaugă impresionanta montare audiovizuală, care leagă ascultătorul cu creația muzicală, improvizația și frumusețea sălbatică a naturii.

Malvivir (TEATRUL)

Navele spaniolilor în Matadero. Camera Max Aub. Navă 10. Paseo de la Chopera, 05

Aitana Sánchez-Gijón și Marta Poveda dau viață celor zece personaje din această operă bazată pe romanele răutăcioase ale Epocii de Aur.Regizorul și actorul Yayo Cáceres conduce această producție a companiei Ay Teatro care oferă o reflecție despre libertate, supraviețuire și diferitele straturi sociale ale secolului al XVII-lea spaniol. Prin aventurile Elenei ca femeie răzvrătită, hoț și fugar care sfidează toate convențiile vremii, povestea ei de dragoste cu răutăciosul Montúfar și alte personaje precum vrăjitoarea maură Zara, vânzătorul ambulant Pierre, doamna văduvă Teodora. sau Hidalgo Don Álvaro, montajul acoperă o Spanie a contrastelor, credinței, mizeriei și bogăției.

Bataia flamenco, bataia inimii (ATELIER DE COPII)

Quinta de los Molinos Open Space. Strada Juan Ignacio Luca de Tena, 11

Bailaor el Torombo, in cadrul experientelor sale micro didactice, preda acest atelier pentru copii de la 7 ani in care incearca sa-i introduca pe cei mici in limbajul flamenco si sa-i sensibilizeze astfel incat sa fie capabili sa perceapa emotiile pe care le contine. Francisco José Suárez, El Torombo (Sevilia, 1968), a început să danseze la șapte ani, luându-și porecla, care înseamnă furtună, din mâna maestrului Farruco. De-a lungul carierei sale a lucrat alături de figuri precum Juana Amaya, Belén Maya, Farruquito, Manuela Carrasco, La Susi, Tomatito și Potito. La Sevilla, conduce proiectul Fuera de Serie, dedicat formării tinerelor talente și al cărui obiectiv este integrarea socială a persoanelor aflate în risc de excluziune.