Ultimul weekend înainte de sosirea toamnei. Programul cultural al Consiliului Municipal Madrid își reactivează agenda de agrement și cultură cu premiere și propuneri interesante pentru a face mai suportabilă revenirea la rutina zilnică și a lua ritmul pentru a participa la toate opțiunile care încep pentru acest sezon.

În interiorul orașului – În galaxia rurală (EXpoziția) . CentroCentro, Plaza de Cibeles, 1

Expoziție inovatoare care explorează relațiile dintre idei și oameni, spații și timpuri, propunând legături creative care să cufunde privitorul în experiența orașul într-un context de chestionare și înlocuire sau dizolvare a modelelor de putere. Scenariul distopic post-pandemic caracterizează Galaxia Rurală în acest model tehno-oraș. Acest tur se desfășoară pe baza biografiei a trei profesioniști din filozofie, muzică și litere, care ne apropie de interiorul orașului și ale căror idei se reflectă în 12 ilustrații, realizate de mulți alți artiști.

Festivalul Afro Awareness (PROIECȚII, MUZICĂ). Abatorul Madrid. Navă 12. Intermediae și Cineteca.

O nouă ediție a acestui festival de referință revine la Madrid. Un spațiu de întâlnire, afectivitate și gândire a comunității afro-descendenților și africani din Spania. Un festival care reunește o multitudine de teme, precum muzica, estetica, politica, pedagogia și antreprenoriatul, astfel încât participanții să continue să construiască o comunitate eterogenă, transnațională și puternică, prin diferitele căi și voci care o alcătuiesc.

Itinerant. Tur de sunet (MUZICA). CentroCentro, Plaza de Cibeles, 1

Acest atelier de turneu sonor, destinat întregii familii și tuturor vârstelor, propune un itinerar de sunete și diverse acțiuni de desfășurat în o enclavă diferită, un spațiu deschis în care oamenii care trec prin ea sunt invitați să participe. Propunerea este configurată ca un atelier de creație colectivă în care toți participanții creează o macro-partitură cu instrumente și obiecte de zi cu zi, care se va încheia cu interpretarea tuturor pieselor elaborate. După cum se va arăta pe parcursul acestui proces creativ și de ascultare, fiecare sunet, în funcție de interpret, este întotdeauna imprevizibil. Navă 12, Navele spaniole în Matadero , Plaza de Legazpi, 8

Propunere multiculturală cu dans, teatru, ritmuri sonore și cinema. Din mâna Silviei Pérez Cruz ca regizor și cu albumul ei Farsa Impossible Genre ca fundal, această propunere nu este un concert de folosit, ci mai degrabă se formează ca un laborator de diverse arte spectacolului. Pe scenă vom avea participarea unei mari echipe de artiști din diverse discipline, care formează un dialog asupra dualității dintre intimitate și public, dintre bogăția aparentă și golul real. Pe scurt, diferitele arte au pretextul muncii de înregistrare pentru a fi un vehicul între numeroșii specialiști artistici.

Queer Lear (TEATRUL). Teatro Español, Plaza de Santa Ana (intrarea din Calle del Príncipe, 22 )

Cu colaborarea Nataliei Menéndez și regia lui Juan Carlos Rubio, această punere în scenă amintește de piesa Regele Lear de William Shakespeare. În acest caz, munca este formată din femei. Regele Lear este Regina Lear și împreună cu fiicele sale, Goneril, Cordelia și Regan, vom descoperi adevărata natură umană. Diferitele situații care au loc după vestea neașteptată că regina a decis să scape de coroană și să împartă regatul între cele trei fiice ale sale vor arăta că regulile puterii pot fi exercitate și din inimă. Cu toate acestea, jocurile dintre surori ne vor duce în situații neobișnuite, cu un joc periculos de lingușire și minciună pe fundal.

Săptămâna mobilității (Activități variate). Diverse enclave ale capitalei

Anul acesta cu motto-ul „Mișcă-te sustenabil”, între zile 16 Y 17 din septembrie, ne vom putea bucura de promoții, cursuri de sport în aer liber, pietonizări sau circuite alternative de mobilitate pentru toată lumea din