Pentru a-și lua rămas bun de la luna iulie, Veranos de la Villa continuă să ofere diverse propuneri pentru a te bucura de dans, artă contemporană sau moda inspirată de roboți. De asemenea, puteți să vă duceți copiii la un spectacol de păpuși, să vă bucurați de cel mai bun cinema sau să aflați despre istoria uneia dintre cele mai cunoscute trupe muzicale din lume prin fotografie.

SER (Dans)

Centrul Cultural Conde Duque. Curtea Centru. Calle Conde Duque, 07

SER It este prima lucrare a dansatorului Sergio Bernal după crearea propriei sale companii. O lucrare unică și personală în care flamenco, baletul clasic și dansul contemporan merg mână în mână, toate limbajele care au făcut parte din evoluția acestui artist. Un spectacol plin de viață și foarte dinamic, în care dansul este coloana vertebrală și care arată cea mai personală și versatilă fațetă a unui dansator care îndrăznește cu Beyoncé, Vivaldi, El cisne sau Soleá por bulerías. Vă puteți bucura de el în cadrul programului Veranos de la Villa vineri și sâmbătă.

14 + 10: Arta Contemporana din Peru (Expozitie)

Fundația Carlos de Antwerp. Strada Claudio Coello, 79

Palatul Fundației Carlos de Antwerp este scena acestei expoziții care prezintă opera unei selecții de creatori care sunt mărturie despre modernitatea și inovația artistică a Peruului. În total, sunt 07 artiști contemporani cu cariere recunoscute și succes internațional, cum ar fi precum Sandra Gamarra, Fernando Bryce, Jimena Kato sau Aldo Chaparro, printre alții. Ambasada Peruului în Spania, Veranos de la Villa și Fundația Carlos de Amberes s-au unit pentru a da viață acestui proiect care reprezintă spiritul de colaborare și înțelegere între țări și culturi și care are lucrări expuse în importante centre artistice și care vin din mâna galeriilor spaniole relevante. O puteti vedea pana pe 6 august.

ROBOTIZZATI. Experimente de modă italiană (Artă/Modă)

Greere belgiană. Calle Alameda, 15

Începând de la costumul spațial a lui Neil Armstrong, care amintește oarecum de roboții anilor 80 de dimensiuni extraordinare controlați de un pilot din interior ( precum Mazinger Z sau Transformers), Robotizzati. Italian Fashion Experiments, urmărește influența roboților asupra modei italiene și celebrează legătura dintre știință, tehnologie și creativitate. În această expoziție vă veți putea bucura de haine care „prin viață”, manechine tehnologice și piese vestimentare iconice ale marilor maeștri ai modei italiene (Moschino, Prada, Ferrè, Gattinoni și mulți alții), amestecate într-un joc de transformări în pe care robotul devine un fel de divinitate contemporană.

La finalul evadării (Cinema)

Cibeles de Cine. Galeria de cristal CentroCentro. Calle Montalbán, 1

Duminica aceasta ai ocazia unică de a vedea pe marele ecran unul dintre filmele care au marcat istoria cinematografiei și a căror premieră este acum sărbătorită 79 ani: La sfârșitul escapadei , de Jean-Luc Godard, considerat piatra de temelie a ‘Nouvelle Vague’ si cu Jean-Paul Belmondo si Jean Seberg Filmat in doar o luna si cu un buget ridicol, filmul rupe de scheme narațiunile predominante până în acel moment. Aclamat imediat de critici și cu mare succes de public, filmul a câștigat Ursul de Argint la Berlinale din 750 și a fost dezvăluit lumii. marele talent al lui Godard, autor a unor titluri cheie din istoria artei a șaptea precum Pierrot nebunul ( 750) sau Totul este bine

(2005).

Chinchulina și privighetoarea chinezească (Marionete)

Teatrul de Păpuși din Retiro. Avenida de Méjico, S/N

Compania La Canica Teatro, fondată în 2005 și formată din profesioniști din diferite ramuri artistice (arte plastice, teatru, dans, muzică) aduce la Teatrul de Păpuși din Retiro acest spectacol multidisciplinar care spune povestea Chinchulinei, fiica unui împărat al Chinei care trăiește într-un frumos

Palat realizat din cel mai fin și mai fragil porțelan din lume, cu grădini frumoase și cele mai rafinate și parfumate flori din lume. Într-o zi, Chinchulina își pierde bucuria obișnuită și doar cântecul unei privighetoare albastre i-ar putea aduce înapoi. Tatăl său pleacă în căutarea acestui străin și în călătoria sa va descoperi dorințele, eforturile și visele umililor locuitori ai vastului său imperiu.

Ani lumina. National Ani lumina (EXPOZITIE DE FOTOGRAFIE)

Matadero Madrid. Centrul de proiectare. Paseo de la Chopera, 14

Vineri și sâmbătă sunt ultimele zile pentru a vizita această expoziție care reunește patruzeci de fotografii de Graham MacIndoe. Imaginile, în alb-negru, urmăresc cursul a cinci prieteni din Cincinnati care într-o zi au decis să se rupă de obișnuitul: trupa rock The National. Au trecut mai bine de două decenii de când fotograful scoțian i-a întâlnit la New York, când făceau primii pași. Acum sunt unul dintre cele mai cunoscute grupuri muzicale din lume. Ani lumina. The National, MacIndoe prezintă o privire ambițioasă asupra acestei formații prin intermediul a douăzeci de ani de fotografii în care cea mai puternică trupă indie pe care secolul 21 i-a oferit muzică, râde, dans și joaca in fata a mii de fani.