Ministrul a precizat că de aceste ajutoare directe vor beneficia circa 7.126 companii, dintre care 126 se referă la navele care pescuiesc în afara fondului național de pescuit și care vor primi 2,5 milioane de euro.

La fel, navele spaniole pot beneficia de măsurile activate în cadrul Fondului Maritim European pentru Pescuit și Acvacultură (FEMPA), care dedică 30 milioane de euro pentru pescuitul extractiv, inclusiv distanța navelor de lungă distanță.

Luis Planas a subliniat că acest Guvern „este foarte sensibil la activitatea de pescuit, fundamentală pentru țara noastră”. El a adăugat că, privind spre viitor, „vom examina posibilitatea adoptării unei măsuri suplimentare”, fie prin reformarea regulamentului Fondului european, maritim și pentru pescuit, fie prin ajutor direct specific.

În plus, el a dat asigurări că toate aceste măsuri sunt un semn al sprijinului Guvernului pentru industria pescuitului spaniol în ansamblu, ca „un sector prioritar pentru țara noastră”.

Luis Planas în timpul discursului său în Congresul Deputaților Mai multe informații Decretul-lege regal 6/00 , din 29 din martie, de care măsuri sunt adoptate în cadrul Planului național de răspuns la consecințele economice și sociale ale războiului din Ucraina Etichete: Plan național de răspuns la război Ajută // 080622 Sursa: Guvernul Spaniei – 080622Planas subliniaza ca astazi ,18 milioane de euro în ajutor direct pentru sectorul pescuitului