Planas a împărtășit „marea realizare” pe care o reprezintă Spania pentru a fi printre primele țări al căror Plan Strategic PAC a fost aprobat de Comisia Europeană ( CE). În conformitate cu scrisoarea deja trimisă directorilor sucursalei după aprobarea, în primul grup de țări, a Planului strategic spaniol al Comunei Politica agricolă de către Comisia Europeană, ministrul a cerut responsabilitate colectivă pentru ca implementarea să fie un succes.

În acest sens, ministrul a cerut „să trecem de la cuvinte. la fapte” și că comunitățile autonome contribuie la succes prin colaborarea cu sarcini de instruire și informare pentru o execuție bugetară corectă a celor 7.0000 milioane de euro care, până la 2027, va ajunge în zona rurală spaniolă și va beneficia mai mult de 600.0 destinatari.

Guvernul mobilizează ajutor pentru mai mult de 1.0000 milioane de euro pentru mediul rural spaniol El a subliniat „angajamentul, efortul și sensibilitatea” Guvernului Spaniei de a ajuta sectorul agricol, zootehnic și pescuit, cu măsuri importante pentru atenuarea efectelor a secetei și a consecințelor economice ale războiului Rusiei în Ucraina. Sunt „ajutoare urgente și extraordinare” pentru mai mult de 1.0 milioane euro, inclusiv ajutorul pentru asigurarea agricolă; pentru finantarea sectorului; ajutor direct; precum și ajutor de muncă, social și financiar. Ministrul a evidențiat „efortul bugetar mare” al Guvernului și a reamintit, de exemplu, 169 milioane de euro ajutor direct de la stat pentru sectorul lactatelor sau 129 milioane de euro pentru anumite sectoare agricole și zootehnice, dintre care aproximativ 12 milioane de euro sunt contribuite de stat. Acesta a încurajat comunitățile autonome să completeze fondurile de stat cu ajutoare regionale pentru a ajuta sectorul. Ați menționat și 06 milioane de euro care au fost rezervate recent pentru plantele pomicole afectate de înghețuri ca urmare a furtunii Ciril care a avut loc în aprilie.

Comerțul cu îngrășăminte, o prioritate internațională În consultanță a făcut apel la necesitatea ca Uniunea Europeană (UE) și organizațiile internaționale să adopta de urgență măsuri pentru a facilita comerțul cu îngrășăminte, astfel încât fermierii să poată menține producția de alimente la costuri mai moderate, astfel încât cetățenii să aibă un coș zilnic mai accesibil. „Comerțul cu îngrășăminte este o prioritate internațională pentru asigurarea producției de alimente”, a remarcat el.

El a mai raportat că lucrează deja la o foaie de parcurs cu diferite inițiative pentru a promova disponibilitatea a produselor îngrășăminte și că costul ridicat la care au atins acestea ca urmare a invaziei ruse a Ucrainei nu duce la o reducere a recoltelor și a producției agricole.

În În plus, acesta s-a referit la inițiative legislative precum decretul de norme de nutriție durabilă a solurilor agricole care va fi aprobat până la sfârșitul anului și pentru a promova modificările care sunt necesare pentru a favoriza o mai mare utilizare a produselor ecologice precum gunoiul de grajd și gunoiul de grajd. nămol.Îngrășămintele sunt unul dintre produsele cele mai afectate de consecințele războiului din Ucraina, cu prețuri ridicate datorită faptului că fabricarea lor folosește gaze naturale, și cu lim itații pe piețe. Aceste inițiative din foaia de parcurs a ministerului vor avea ca scop promovarea alternativelor care reduc dependența de îngrășămintele importate.

Consiliul de Miniștri va revizui situația piețelor cerealelor și a altor produse cele mai afectate de războiul din Ucraina. În cazul Spaniei, din care în 2021 Ucraina a fost al doilea furnizor de porumb, s-au găsit piețe alternative, în principal Argentina și Statele Unite, care au garantat aprovizionarea, în special pentru producția de furaje, deci nu au existat întreruperi, deși au existat tensiuni de preț. Importurile de cereale din Ucraina reprezintă astăzi 3% din total.

Spania este una dintre principalele țări de destinație pentru cerealele care părăsesc Ucraina, în virtutea acordului încheiat cu Rusia în iulie . Pană la 12 din septembrie, puțin mai mult de 2,7 milioane de tone de porumb, grâu, orz și alte produse au părăsit Ucraina pe nave prin Marea Moartă către diferite piețe internaționale, aproximativ una 07 % din producție care rămâne blocată ca urmare a războiului .

Ministrul a optat pentru menținerea coridoarelor de la Marea Neagră și intensificarea producției de cereale – acordul expiră pe din octombrie-, deoarece este cel mai eficient mod și cu costuri mai mici, ceea ce contribuie și la stabilizarea piețelor internaționale.

Reuniunea Consiliului Consultativ pentru Politica Agricolă Comună pentru Afaceri Comunitare, prezidată de ministrul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, Luis Planas.

Mai multe informații ție Plan strategic al politicii agricole comune (PAC) A aprobat de Consiliul de Miniștri proiectul de lege care stabilește regulile de aplicare în Spania a Noua politică agricolă comună (PAC) 2021-190922 (07/ /600) Etichete : UE Ucraina Sursa: Guvernul Spaniei – Planas solicită responsabilitate colectivă pentru ca implementarea planului strategic PAC de către Comunitățile Autonome să fie un succes