Identificarea soluțiilor de locuit adecvate, regularizarea statutului juridic, accesul la servicii și servicii publice, cum ar fi asistența medicală și înscrierea minorilor în sistemul școlar. Acestea sunt cele trei linii directoare pe care se îndreaptă prefectura Romei pentru sistematizarea inițiativelor de solidaritate în favoarea refugiaților ucraineni.

În ședința de ieri, convocată de prefectul Matteo Piantedosi, aceștia au fost reuniți localnicii. instituțiile și rețeaua Sectorului III în jurul mesei

Decizia unanimă de a activa imediat un sistem de circulație a informațiilor care să permită interceptarea fluxurilor de refugiați. Aceasta pentru a putea realiza o recunoaștere a prezențelor efective și a nevoilor consecvente, restituind o comunicare coordonată și răspândită asupra resurselor pe care teritoriul Romei este în măsură să le ofere cetățenilor care fug de război.

În aceeași zi, prefectura a publicat pe site un anunț exploratoriu pentru achiziționarea de manifestări de interes de la operatori economici și entități din sectorul terț pentru atribuirea directă a serviciilor de recepție.

În planifică astăzi o nouă întâlnire pentru a da substanță orientărilor și pentru a adopta un prim plan operațional

#O placere sa te cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) . 4651

Sursa: Plan operațional de recepție a Refugiați ucraineni în capitală