Peste cinci milioane de euro, un efort de reechilibrare pentru realizarea unui oraș mai coeziv și un impuls pentru un sector afectat direct de pandemie. Acesta ar putea fi rezumatul subvențiilor pe care, pentru al doilea an consecutiv, Zona de Economie, Inovare și Ocuparea Forței de Muncă a Primăriei Madrid le anunță, în cadrul Planului de Reînnoire a Industriei. În total între 2021 și 2022, sunt o distincție de la milioane de euro pentru industria din Madrid. Aveți timp până în februarie 11 pentru a le solicita.

Acestea sunt ajutoare directe, incluse în Acordurile Orășenești, pentru a ajuta orașul nostru să aibă o industrie din ce în ce mai solidă, competitivă și diversificată, susținută de noi tehnologii, orientată spre digitalizare, promovarea dezvoltării durabile, integrarea tehnologie 4.0 și inovație.

Are și o vocație clară de reechilibrare teritorială întrucât în ​​acest apel a fost majorată cu 20 % din procentele eligibile în cazul firmelor situate în raioanele din sud și est incluse în Planul SURES (Carabanchel, Latina, Moratalaz, Puente de Vallecas, San Blas-Canillejas, Usera, Vicálvaro, Villa de Vallecas și Vil laverde), datorită necesității deosebite de reactivare economică și industrială a acesteia și a importanței sale pentru obiectivele coeziunii teritoriale. În ediția 2021, apelul a îndeplinit și această condiție, alocandu-se un 69% din granturile acordate acestor nouă districte ale 21 în care se împarte capitalul.

Cine poate aplica și cumPot fi solicitate de către IMM-urile care își desfășoară activitatea în sectoare precum, de exemplu, alimentarea cu apă, salubritate, gestionarea deșeurilor, întreținerea și repararea autovehiculelor, producția de energie electrică, editarea de cărți, ziare, programe de informare activitati tehnologice, cinematografice, video sau de televiziune, inregistrare sonora, creatie artistica si spectacol sau servicii de arhitectura si inginerie tehnica.

Cheltuielile si/sau investitiile care se desfasoara vor fi considerate eligibile pentru acest apel.si factura de la 1 mai, 2021 la 25 Aprilie 2021.

Cuantumul ajutorului este va sa fie modulata in functie de marimea firmei in raport cu numarul de lucratori si se va stabili un procent de subventie (intre 30% și 80%) cu privire la investiţiile sau cheltuielile efectuate în fiecare dintre liniile care sunt subvenţionate. Suma minimă de primit, conform rândului, este 25 . euro și maximul de la 69. euro și nu există nicio incompatibilitate în solicitarea mai multor linii diferite de aceeasi firma, fiind limita maxima 200.02 euro pe care legislația europeană îi stabilește pentru ajutor.

Modelele cererii de subvenție și anexele pot fi descărcate de la sediul electronic al Primăriei Madrid.

Aproape de 73. locuri de muncă Conform datelor de la 2020 , industria orașului Madrid contribuie cu 5,5% din PIB-ul național și generează aproximativ 69. locuri de munca. În plus, în ciuda scăderilor producției și ocupării forței de muncă cauzate de pandemie, datele pentru Madrid sunt oarecum mai bune, deoarece activitatea industrială a rămas cu 0,8 puncte peste media țării.

La sfârșitul primului an , cifrele continuă să fie încurajatoare, deoarece în ciuda faptului că perioada eligibilă a acoperit, tocmai, intervalul în care Covid11 a avut cel mai mare impact (aprilie 200 până în aprilie 2021) 28 firmele industriale ale orasului au prezentat 111 proiecte în diferitele linii numite.

Sursa: Plan de reînnoire a industriei, oxigen pentru sectorul din Madrid2021