Ministrul educației și formării profesionale, Pilar Alegría, a avut o întâlnire cu ambasadorul ucrainean, Serhii Pohoreltsev, la care a participat și ministrul Universităților, Joan Subirats.

Tema centrală a întâlnirii a fost situația celor peste 7.000 studenți ucraineni strămuțiți până acum în Spania din cauza invazia rusă, pentru care Guvernul a aprobat un plan de urgență, care a fost avizat de comunitățile autonome în cadrul Conferinței Sectorului Educație.

La ședință au fost au convenit asupra necesității ca toți minorii de vârstă școlară sosiți în țara noastră să se înscrie în sistemul educațional cât mai curând posibil pentru a le facilita integrarea, precum și bunăstarea lor emoțională. Aceasta este prioritatea Ministerului Educației și Formării Profesionale, indiferent dacă elevii strămuți mențin legături cu școlile lor din Ucraina.

Planul de urgență pentru Servirea studenților ucraineni include, de asemenea, crearea de materiale în ambele limbi și primirea și încorporarea în centrele de învățământ a profesorilor din Ucraina pentru a le oferi suport educațional.

Mai multe informații Informații pentru ucrainenii strămuțiți Sursa : Guvernul Spaniei – 310322 Pilar Alegría se întâlnește cu ambasadorul Ucrainei pentru a analiza si statutul studenților strămutați 310322