Ministrul educației și formării profesionale, Pilar Alegría, a intervenit, în calitate de reprezentant al Guvernului Spaniei, la inaugurarea președintelui Junta de Castilla y León, Alfonso Fernández Mañueco, care a avut loc în Cortes de Castilla y León, la Valladolid.

În discursul său, Pilar Alegría a subliniat „forța statului de drept și a instituțiilor democratice” pentru „a asigura libertatea, bunăstarea și liniștea cetățenilor în viitor”.

„Trăim într-unul dintre cele mai descentralizate state din lume”, a punctat el în discursul său. „O descentralizare, formulată în modelul Statului Autonomiilor, care a fost cea mai bună soluție la eșecul istoric al centralismului din Spania când vine vorba de furnizarea de servicii publice bune”. Un model, a asigurat el, „legat indisolubil de proiectul european”.

Ministrul i-a oferit preşedintelui CA „colaborarea maximă a Guvernului Spania pentru dezvoltarea proiectelor sale de bunăstare și libertate mai mare pentru castilieni și leonezi” și a subliniat importanța „cooperării, co-guvernanței și loialității instituționale” pentru a face posibil progrese mai mari atât în ​​această comunitate autonomă, cât și în restul țării. the Spain.

Sursa: Guvernul Spaniei – Pilar Alegría participă la inaugurarea președintelui Junta de Castilla y León 190422