Ministrul educației și formării profesionale, Pilar Alegría, a participat la Colegiul Autonom de Participare al Consiliului Școlar de Stat.

Alegría a mulțumit președinților Consiliilor școlare autonome pentru munca depusă în domeniul educației, și-a evidențiat rol de actori de coloană vertebrală a teritoriului și i-a încurajat să se implice în reforma profesiei de profesor pe care a inițiat-o Ministerul.

Alegría a reamintit că munca lor este esențială pentru a obține un consens care să permită progrese în îmbunătățirea sistemului de învățământ și a reamintit că dialogul este un instrument esențial pentru a atinge stabilitatea dezirabilă a acestui sistem.

. În acest sens, i-a încurajat pe cei prezenți să se implice în sarcina construirii unui viitor statut al profesiei de dascăl care să răspundă cerințelor zilele istorice ale corpului didactic. Ministerul, în efortul său de a ajunge la cel mai mare consens posibil, a propus un document cu un set de măsuri deschis tuturor propunerilor de îmbunătățire, după cum a amintit ministrul.

Spania pleacă de la o bază bună în ceea ce privește calitatea personalului didactic, a spus Alegría, dar avem nevoia obiectivă de a ne pregăti mai bine în fața schimbărilor profunde care au loc în societate, a concluzionat el.

Sursa: Guvernul Spaniei – Pilar Alegría încurajează consiliile școlare autonome să se implice în reforma profesiei didactice