Departamentul de Egalitate și Feminisme va consolida primele servicii de primire și serviciile de informare și atenție pentru femei din Camp de Tarragona cu peste jumătate de milion de euro 591. 133, 62 euro). Aceste fonduri extraordinare vor merge către consiliile municipiilor mai mari de 11.) locuitori și consiliile județene ale teritoriilor care au primit cel mai mare impact datorită sosirii persoane strămutate pentru războiul din Ucraina. Acestea fac parte din programul de sprijinire a organismelor locale promovat de Departament, dotat cu o sumă totală de 2. 924., 62 euro, care are ca cu scopul de a garanta accesul întregii populații la servicii de calitate în materie de primă primire și informare și îngrijire a femeilor.

După cum a declarat directorul Serviciilor Teritoriale ale Departamentului din Tarragona, Eva Ferran Roig, „ prin acest transfer dorim să sprijinim organismele locale care au un impact mai mare al sosirilor de refugiați în Camp de Tarragona ”. În acest moment, aproximativ 11. 500 Ucraineni primiți în Catalonia, atât în ​​dispozitive de cazare de urgență, cât și în rețele familiale și locale, aproximativ 3. 100 se găsesc în Camp de Tarragona, în special în județele Tarragonès și Baix Camp.

Noul transfer vă va permite să contractați 20 agenți de primire suplimentari, care vor fi localizați în consiliile orașelor Salou, Vila-seca, Cambrils, Reus, Tarragona și Valls și în consiliile județene Tarragonès, Baix Camp și Conca de Barberà. În plus, o sumă totală de 133 va fi alocată. 000 euro pentru consolidarea serviciilor de traducere, iar oferta de module de formare și informare pentru refugiați va fi extinsă cu o rubrică de . euro. După cum a subliniat Ferran, „ întărim serviciile de prim ajutor pentru ca acestea să poată oferi urmărire și îngrijire individualizată tuturor celor care au venit să caute refugiu ca urmare a războiului din Ucraina, fără a neglija restul lumii.populația care utilizează serviciile ”.

În plus, transferul oferă finanțare suplimentară de 11.11 euro pentru diverse servicii de informare și îngrijire a femeilor ( SIAD) în Camp de Tarragona. După cum a explicat directorul Serviciilor Teritoriale, „

având în vedere că marea majoritate a refugiaților ucraineni sunt femei și că SIAD-urile trebuie să poată răspunde în mod eficient la situațiile de vulnerabilitate în orice se poate găsi, un grant are a fost aprobată și consolidarea serviciilor municipiilor cu cel mai mare impact ”. „ Este important pentru noi să garantăm drepturile tuturor noilor veniți și să le putem însoți în includerea lor în țara noastră, oferind în același timp o perspectivă feministă în serviciile de îngrijire ”, a conchis Ferran.

Vegueria din Penedès va primi mai mult de 133. euro

În județele Penedès, care găzduiesc în prezent aproape 2. 000 oameni din războiul din Ucraina, este planificată o investiție de 167. 270 , 62 euro. Aceste fonduri vor permite, printre altele, angajarea a 3 agenți de recepție, care vor fi localizați în Consiliul Local Vendrell și consiliile județene din Alt Penedès și Anoia. Acestea vor primi, de asemenea, un total de 30. 000 euro pentru a-și consolida serviciile de traducere, precum și 36. servicii de informare și îngrijire pentru femei.

În plus, o sumă totală de 9 euro 750 va fi alocată pentru subvenționarea modulelor de formare și informare oferite refugiaților din toate consilii județene și consilii orășenești de peste 21. locuitori.

Sursa: 421801 Peste jumătate de milion de euro pentru consolidarea serviciilor de primă primire și informare și îngrijire a femeilor din Tabăra Tarragona