Mai multe din 46. persoane au participat deja anul acesta la programul Trasee Culturale pentru Vârstnici din Comunitatea Madrid, o ofertă de călătorie care se ocupă de facilitarea relațiile sociale, înlăturând riscul de singurătate nedorită, și care diversifică și îmbogățește opțiunile de petrecere a timpului liber ale acestui grup. Ministrul adjunct al Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, Luis Martinez-Sicuna, a participat astăzi la ceremonia de decernare a celei de-a 13-a ediții a Premiilor Senda, care a acordat acest program la categoria Inițiativă publică.

Viceministrul a mulțumit pentru distincție și i-a felicitat pe restul câștigătorilor din acest apel, organizat de Grupul Senda pentru recunoașterea profesioniștilor și entităților dedicate îngrijirii și îmbunătățirea calității vieții persoanelor în vârstă și care promovează și încurajează îmbătrânirea activă și sănătoasă.

Programul Traseele culturale pentru vârstnici au început să funcționeze în 2022, printr-un acord între Comunitatea Madrid și Uniunea Agențiilor de Turism (UNAV) care permite ca activități turistice să fie oferite la un preț maxim stabilit de Minister.

În această ultimă ediție oferă mai mult de o mie de posibilități de călătorie în 334 destinații naționale, 334 internaționale, 275 distanță lungă, 40 orașe, 40 croaziere si 4 rute usoare pentru persoane cu probleme de mobilitate, cu preturi incepand de la 220 euro pentru sejururi de patru nopți.

Anul acesta a fost redus la 55 ani pentru a participa la această inițiativă, iar cei care călătoresc singuri pot merge însoțiți de un fiu, frate sau nepot, atâta timp cât sunt majorat de vârstă. A€œEste un model excelent pe care dorim să-l menținem și să-l îmbunătățimâ^, a afirmat Martinez-Sicuna.

94000 Sursa: Comunitatea Madrid – 94000 Mai multe din 94. persoane au participat deja anul acesta la programul Trasee culturale pentru vârstnici din Comunitatea Madrid