Direcțiile Drepturi Sociale și Justiție au programat sesiuni specifice privind modul de acțiune și de depistare a situațiilor de violență sexuală la copii și adolescenți. În această după-amiază a avut loc la Palatul Pedralbes cea de-a noua sesiune, organizată de Observatorul Drepturilor Copilului, de doctorul în psihologie și psihologul legist Montserrat Bravo, unul dintre autorii ghidurilor de recomandări pentru rude. și profesioniști atunci când există o dezvăluire a violenței sexuale la copii și adolescenți . Instruirea se bazează pe aceste documente, pregătite de Echipa de consiliere penală tehnică din Barcelona. La conferință au participat și secretarul pentru Copii, Adolescenți și Tineret, Alexis Serra; directorul Centrului de Studii Juridice și Formare Specializată, Laura Martínez, și directorul general de îngrijire a copilului și adolescentului, Ester Cabanes.

Până acum au fost instruiți 370 persoane și cu sesiunile rămase vor ajunge la 520 participanți. Instruirea se adresează profesioniștilor din EAIA, echipelor manageriale și educaționale ale centrelor și serviciilor DGAIA, delegaților pentru protecția federațiilor de organizații și educație în timpul liber, profesioniștilor în timp liber și personalului căminului, printre alții.

Ghiduri de recomandare, intitulate Și acum, cu ce te ajut? și Și tu, știi cum să mă întrebați? , să prezentați linii directoare pentru a ajuta familia și, respectiv, profesioniștii și să îi îndrumați să știe cum să facă față sprijinului copiilor, adolescenților

recomandările au fost concepute ca un material pentru abuzul sexual.sustin și detaliază liniile directoare de acțiune care trebuie urmate de instituțiile și adulții care sunt și/sau acționează în dezvăluirea violenței sexuale. Aceste documente se doresc a fi un alt instrument, care vizează munca interdisciplinară și inter-agenții cu scopul de a minimiza impactul pe care această experiență traumatizantă îl poate avea asupra vieții copiilor și tinerilor care au fost victime ale violenței sexuale.

Intenția departamentelor este de a continua extinderea difuzării acestor ghiduri către alte grupuri profesionale care sunt în contact cu copiii, adolescenții și tinerii.

Sursa: 420918 Mai mult de 500 profesioniști pentru copii și tineri sunt instruiți în însoțirea copiilor și adolescenților victime ale violenței sexuale