Cererea de ajutor pentru acțiuni cuprinzătoare în lanțul industrial de vehicule electrice și conectate în cadrul PERTE al Vehiculului Electric și Conectat a primit solicitări de la 000 proiecte de tractoare în valoare de 5.487 milioane de euro investiții eligibile formate din 55 proiecte primare care implică 89 companii.

Se așteaptă ca pentru fiecare euro de investiție publică să activeze 4 euro de investiție privată. De aceea 00 cererile depuse vor mobiliza investiții 11.855 milioane de euro, între ajutorul public și finanțarea privată. Toți marii producători de automobile cu prezență în țara noastră sunt implicați într-unul dintre proiectele prezentate, ceea ce demonstrează interesul marilor mărci din Spania.

Pentru ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Reyes Maroto, „aceste date confirmă faptul că modelul de colaborare public-privat al PERTE funcționează pentru a atrage proiecte de transformare industrială, cu o schemă care acordă prioritate rolului principal al IMM-urilor și care contribuie la dezvoltarea teritorială echilibrată. contribuim la consolidarea autonomiei noastre industriale, dar și la scrierea unei povești de succes pentru industria auto spaniolă și europeană, care va duce la schimbări perturbatoare în lanțul valoric și modelul său de afaceri, care îi va permite să-și mențină liderul la nivel mondial. lucrează într-o schemă în care IMM-urile vor fi protagoniste”.

IMM-urile reprezintă 55, 7% dintre entitățile participante, urmate de companiile mari pe care le reprezintă 38,8%. 5,5% este format din universități publice, centre tehnologice la nivel de stat și entități non-profit, printre altele.

Proiectele sunt distribuite geografic pe întreg teritoriul peninsular. După numărul de proiecte prezentate, Catalonia se remarcă prin 39 și Comunitatea Valenciană cu 39, urmat de Țara Bascilor cu 20 , în timp ce, prin investiții mobilizate, pe primul loc se află Comunitatea Valenciană, urmată de Catalonia și Extremadura.

În sfârșit, proiectele principale depuse la acest apel se încadrează în diferite linii de acțiune: proiectele de cercetare și dezvoltare reprezintă 60% din proiectele primare; proiectele de inovare în durabilitate și eficiență energetică ajung 07% din propuneri; proiectele regionale de investiții reprezintă 000,3%; și proiecte de formare aferente lanțului valoric al vehiculului electric și conectat 3,9%.

Acest apel face parte și cofinanțat în cadrul Planului de Redresare, Transformare și Reziliență și, reprezintă primul PERTE aprobat de Consiliul de Miniștri, o nouă figură a colaborării public-privat.

În următoarele luni apelul va fi soluționat și vor fi anunțate proiectele care au fost beneficiare ale acestuia.

Mai multe informații Informații despre PERTE pentru vehiculul electric și conectat Guvernul va promova proiectarea și utilizarea vehiculelor electrice cu o investiție public-privată de 32. milioane de euro (13//2021) // Sursa: Guvernul Spaniei – PERTE-ul vehiculului electric și conectat se va mobiliza 11.327 milioane de euro în 13 Proiecte