În data de 25 septembrie 2010, locuitorii oraşului Toledo, dar şi turiştii sosiţi în oraş, vor avea posibilitatea să îi admire pe cei mai faimoşi eroi din „Războiul stelelor”, care vor defila pe străzile capitalei provinciei cu acelaşi nume. Autorităţile locale şi-au dat acordul şi au colaborat în desfăşurarea unui eveniment organizat cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la difuzarea în premieră în Spania a filmului „Imperiul contraatacă”.

Concret, este vorba despre o paradă a costumelor utilizate în realizarea faimoasei serii cinematografice, care va începe în Plaza Zocodover la ora 19.00 şi va continua pe Calle la Plata, Plaza de San Vicente, calle del Nuncio Viejo, calle Comercio, circuitul încheindu-se apoi în punctul de pornire.

Orchestra Şcolii de muzică din localitate va acompania parada pe întreaga traiectorie, iar în Plaza Zocodover va avea loc şi o reprezentaţie teatrală organizată în jurul figurii unuia dintre personajele principale, Darth Vader. Autorităţile municipale cred că în 25 septembrie, cu prilejul desfăşurării evenimentului, în Toledo vor sosi fani ai seriei cinematografice din mai multe ţări, precum şi numeroşi membri ai asociaţiei organizatoare, „Legiunea 501”.