Ca în fiecare an de Paşte, românul se satură cu mult înainte de a primi lumina Învierii Domnului cu firimiturile aruncate de la masa bogaţilor. Şi nu la punga mică cu gura mult prea strânsă din care trebuie să asigure familiei ouă roşii şi miel mă refer, ci la deliciile îndelung scotocite şi luminate de presă, care sunt aruncate plevei de cei mai norocoşi decât ea, alergaţi pe coridoare şi prin cluburi de fiţe de paparazzi sau căutaţi pe îndelete prin hârtii oficiale şi dosare de jurnalişti dornici de afirmare, aşa, ca pentru sărbătoare, de parcă în restul anului lucrurile nu s-ar întâmpla întocmai. De Crăciun vă scriam despre cum presa se ocupa de subiecte care de care mai interesante, precum  costumul de baie al mezinei lui Geoană de pe Facebook, sechestrul pus pe atunci (cred că a uitat toată lumea, chiar şi personajul în cauză) pe averea lui Robert Negoiţă, Omar Hayssam şi încrengăturile în dosarele armelor ilegale şi răpirii jurnaliştilor din Irak în 2005 şi gripa porcină, marea obsesie a românului la trecerea dintre ani. În Bucureştiul de atunci era şi campanie  electorală pentru alegerile parţiale, în care se băteau ofiţerul de marină şi inginerul de navigaţie al liberalilor, Radu Stroe, şi fragedul moştenitor al regelui gunoaielor portocalii, Honorius Prigoană Lamborgini, incomodaţi de pe margine de refuzatul român verde Remus Cernea.

 

De Paşte, lucrurile au mai evoluat. Există cel puţin o schimbare de topică. Adică vacanţa pascală a început de această dată sub semnul viitoarei campanii electorale. Teo joacă în curând la loteria politică din Colegiul 19 din Bucureşti o variantă simplă la 1 din 2 cu Liliana Mincă, fosta directoare a Loteriei Române, şi o variantă la noroc chior cu primarul sectorului în care se organizează alegerile, Cristian Popescu „Piedone”. Prima, actriţă şi vedetă tv, îşi propune să joace filmul lui Arnold Schwartzenneger pentru guvernarea Californiei, a doua, consevatoare de meserie, după ce a reuşit să aducă biletele loteriei în curtea tipografiei lui Dan Voiculescu vrea un loc mai în faţă şi la Superbingo Metropolis, iar cel din urmă, vicepreşedinte al aceluiaşi partid care tipăreşte şi revista „Loto-Prono”, va juca celebrul rol al lui Bud Spencer, când cele două cucoane îşi vor agresa reciproc frezele în campanie pe străzile sectorului său.

Un alt român celebru cu siluetă de invidiat, senatorul Cătălin Voicu, a fost îngrijit în aceste zile la Penitenciarul din Jilava, după ce vreme de 20 de ani săracul şi-a asigurat prietenii cu toate cele trebuincioase de sărbători, mai ales cu linişte judiciară. Şi după acelaşi model ca şi în cazul Omar Hayssam de Crăciun, cu dosare, încrengături şi nume celebre care vor ieşi la iveală, caracatiţa Voicu a sfârşit după gratii, unde probabil încă se mai smereşte după câteva patimi şi oareşce iluminare divină. În foarte scurt timp, probabil, va ieşi de acolo spăşit, curat, iluminat şi fără valiza cu probleme, precum Gigi Becali de Paştele trecut.

La categoria prieteni, neamuri şi alte rubedenii celebre, la aceste sărbători a candidat singur şi a câştigat cu succes prietenul cu nume nefericit al EBA, Syda, care în nici trei săptămâni s-a angajat, a candidat singur la un concurs, a câştigat şi a şi renunţat la o funcţie de consilier în Ministerul Economiei al Videanului, respectiv o alta de secretar economic la Ambasada României de la Paris, acuzând  „linşajul mediatic” la care a fost supus şi dând o mare satisfacţie jurnaliştilor care au reuşit să se bage în seamă şi să-şi revendice biruinţele asupra ginerelui preşedintelui.


Şi, după ce Elena Udrea ne-a liniştit că nu divorţează de Cocoş, dar, mai ales, că nu candidează la preşedinţie peste 4 ani, am aflat cu mare plăcere că nu mai există gripă porcină, ci una soft, aviară, în doar câteva judeţe.

Într-un final ne-a vizitat şi şeful FMI şi ne-a asigurat că stăm mai prost decât se aştepta Fondul şi vom avea nevoie de bani în plus de împrumutat, după care şi-a uitat ceasul la tribuna Parlamentului. Probabil îi lăsase şi o alarmă să sune, doar-doar o să ne deşteptăm…