Asa au decis senatorii, care au adoptat tacit un proiect de lege care prevede castrarea chimica a pedofililor redicivisti. Este vorba despre o propunere legislativa mai veche ce are dept scop prevenirea violentei si abuzului sexual asupra minorilor.

Proiectul prevede ca abuzul sexual asupra unui copil care nu a implinit varsta de 15 ani sa fie pedepsit cu inchisoare intre 2 si 7 ani, iar daca minorul este ruda de gradul I sau se afla in ingrijirea sau educarea celui care l-a abuzat, pedeapsa sa creasca (intre 3 si 10 ani).

Proiectul de lege propune o pedeapsa suplimentara pentru cei care recidiveaza in comiterea unui act de pedofilie, mai exact ?inhibarea pornirilor sexuale prin metode chimice”, precum si monitorizarea acestora prin intemediul unor sisteme GPS.

Modelul legislativ este preluat din Polonia, Danemarca si Suedia: „In timpul detentiei, in regimul penitenciar, persoanelor condamnate pentru viol si pedofilie li se aplica, de catre medici, un tratament chimic”, a explicat senatorul Iulian Urban, unul dintre initiatorii legii. Cehii au chiar o lege prin care violatorii si pedofilii sunt castrati chirurgical, cu bisturiul.
In Romania sunt peste 1.400 de condamnati definitiv pentru viol si pedofilie, dintre care o parte sunt la a doua sentinta pentru acelasi gen de infractiuni.

Votul final apartine deputatilor.