Volumul autobiografic „Pas cu pas”, scris de preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a devenit una dintre cele mai cumpărate cărţi din România, fiind deja vândut în peste 100.000 de exemplare.

Volumul autobiografic surprinde momentele cele mai importante din viaţa lui Klaus Iohannis, din copilărie până când  a ajuns să fie candidat la preşedinţia României. În cele peste 200 de pagini ale volumului lansat la editura Curtea Veche Publishing, Klaus Iohannis prezintă atât întâmplări din culise, cât şi momente mai puţin cunoscute din viaţa publică.

Pentru prima dată, noul preşedinte al României vorbeşte deschis, într-un volum autobiografic, despre copilărie, adolescenţa, sora, soţia sa, despre studenţia la Cluj şi despre cariera în învăţământ.

După ce a fost cea mai căutată carte din istoria Târgului de carte Gaudeamus (19 – 23 noiembrie), cu aproape 8.000 de exemplare vândute în trei zile, volumul „Pas cu pas”, de Klaus Iohannis, a devenit unul dintre cele mai cumpărate volume din România, informează reprezentaţii editurii Curtea Veche Publishing.

Cartea a apărut pe 4 decembrie şi în ediţie de chioşc, iar editura Curtea Veche Publishing a primit deja solicitări pentru traducerea ei în limbile germană, maghiară şi bulgară.


Pentru domeniul editorial, volumul a însemnat atragerea unui nou număr de cititori, care nu ar fi consumatori de carte – şi mai ales de carte politică – în mod curent. Autorul cărţii a insistat ca volumul să fie disponibil la un preţ extrem de accesibil (15 lei), pentru a putea ajunge la un public cât mai numeros, mai spun reprezentanţii editurii.

România se află la coada clasamentului în Uniunea Europeană privind numărul de cărţi citite pe cap de locuitor şi peste jumătate dintre cetăţeni (53,3%) au dificultăţi de înţelegere a ceea ce citesc, ţara noastră situându-se pe ultimul loc din Europa la acest capitol, potrivit Comisiei Europene.