Parcul Natural Serra de Montsant a lansat un nou program de îmbunătățire a accesului persoanelor cu diversitate funcțională cu o serie de patru ateliere specifice în care, prin limbaj artistic, vor fi făcute cunoscute unele dintre locurile și locurile. Parcul. Se urmărește facilitarea accesului acestor grupuri cu activități adaptate nevoilor acestora.

Programul „Montsant, etapa diversității” este dezvoltat în colaborarea companiei Teatrosfera, cu experiență în activități incluzive. și că anul trecut deja a organizat împreună cu Parcul Natural o zi de teatru adaptată Mănăstirii Cartuziane din Escaladei și sediului propriu al Parcului, în Morera del Montsant. Scopul este de a folosi artele spectacolului și artele plastice pentru a construi propuneri adaptate și cu suporturile necesare pentru ca toată lumea, indiferent de abilitățile lor, să poată descoperi bogăția Parcului Natural Serra del Montsant.

Programul va fi dezvoltat pe tot parcursul acestui și va continua pe 2023 și include, pe lângă ateliere, o zi tehnică și un proces teatral de creație colectivă.

Primul atelier va avea loc a doua zi 14 din mai la Mănăstirea Cartuziană a Escaladei si se adreseaza in principal persoanelor cu diversitate intelectuala. Atelierul se concentrează pe poveștile și legendele legate de întemeierea mănăstirii Cartuziane pentru a face cunoscute printr-o experiență teatrală moștenirea culturală, spirituală și arhitecturală a acestui loc și stilul de viață al cartusianilor.

Un Pe 5 iunie au fost organizate un itinerar senzorial efemer și o călătorie creativă adaptată persoanelor cu tulburare din spectrul autist. Acest atelier va fi repetat pe 15 în octombrie adaptat persoanelor cu dizabilități senzoriale.

A fost organizat și un atelier.specific pt. persoanele cu paralizie cerebrală și dizabilități multiple pentru a face cunoscută bogăția florei și faunei din Parc. Atelierul va avea loc pe 2 iulie la Mănăstirea Cartuziană Escaladei

Zi lucrătoare

A In Pe lângă ateliere, programul din acest an include și un atelier despre incluziune, arte și zone protejate. Conferința, care va avea loc pe 2 decembrie pentru a coincide cu Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, își propune să fie un spațiu de întâlnire, reflecție și generare de noi idei și instrumente pentru îmbunătățirea accesului la spațiile naturale protejate și la experiențele artistice ale persoane cu diversitate funcțională.

În anul 2023 programul va continua cu patru noi ateliere de artă și natură și unul lucrări în derulare sau creație colectivă de artiști cu diversitate funcțională.

Sursa: Parcul Natural Serra de Montsant începe o serie de ateliere destinate persoanelor cu diversitate funcțională