Madridul gazduieste pentru prima data o editie a Zilelor Mondiale ale Tineretului. Tineri din toata lumea vin sa participe in capitala Spaniei la evenimentele organizate de biserica catolica, in cadrul Zilelor Mondiale ale Tineretului.

Organizatorii asteapta un milion de tineri din 190 de tari care vor participa pana duminica la Madrid la cel mai mare eveniment al bisericii catolice, organizat o data la la 3 ani si la care este asteptat si Papa Benedict al 16 -lea.

Autoritatile spaniole s-au pregatit cat mai bine pentru a asigura o organizare cat mai buna a acestor zile. Cei mai numerosi tineri care s-au oferit sa contribuie la organizarea acestor Zile Mondiale ale Tineretului ca voluntari provin din Spania, Polonia, Italia, Mexic, iar printre cei care il vor primi pe Papa Benedict al 16 – lea la Madrid se vor numara si tineri din Romania.

Autoritatile spaniole au pregatit 150 de echipe medicale si 3000 de voluntari au fost instruiti in aceste zile pentru a acorda primul ajutor. Aproximativ 10 mii de agenti ai Politiei vor asigura ordinea pe durata acestor zile in care vor avea loc 300 de evenimente. In Parcul Retiro din Madrid care a primit si numele de Parcul Iertarii pentru ca au fost instalate 200 de confesionale pentru credinciosi, Papa Benedict al 16 – lea va spovedi si el pentru scurt timp.


Suveranul pontif va sosi joi la Madrid si va participa pana duminica la evenimentele organizate de Zilele Mondiale ale Tineretului, dar va avea si intalniri cu regii Spaniei si cu reprezentanti ai Guvernului si partidelor politice.

Inainte insa va avea loc la Madrid si o manifestatie organizata de mai multe asociatii laice care critica contributia Statului la organizarea acestor evenimente care ar presupune o cheltuiala de 100 de milioane de euro din bugetul public. De cealalta parte, organizatorii afirma ca aceste Zile Mondiale ale Tineretului nu costa bugetul niciun euro si ca in schimb participantii vor cheltui la Madrid peste 100 de milioane de euro.