Vizitatorul se va putea bucura de conceptul de peisaj ca moștenire de patrimoniu și, de asemenea, de interacțiunea naturii și culturii de-a lungul istoriei. În acest fel, prin scanarea codurilor QR instalate în cincisprezece puncte de-a lungul traseului său, se va putea descoperi natura și valoarea ei potențială pentru inovație. Valorile tangibile și intangibile ale mediului sunt piloni fundamentali ai viitorului proiect al Observatorului bunăstării La Brutău, fostă fabrică de textile, punct de plecare și de sosire al traseului, care își propune să devină o referință.

Biomimetica se bazează pe imitarea elementelor naturale pentru a oferi soluții la provocările și provocările umane. Baza ei este inovația conștientă, care studiază inteligența naturii, adică procesele și modelele naturale, cu scopul de a le adapta pentru a răspunde nevoilor umane.

Jordi Cargol, primarul municipalitate, afirmă că „Lucrăm pentru a face din Sant Jaume un reper catalan în biomimetică. Prin această nouă rută dorim să evidențiem Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Națiunilor Unite, cum ar fi sănătatea bună, ocuparea forței de muncă decente și creșterea economică, comunitățile durabile, lupta împotriva schimbărilor climatice sau interesul pentru flora și fauna terestră.”

Traseul biomimetic poate fi acum vizitat. La porțile noului sezon turistic de vară, Consiliul Local din Sant Jaume de Llierca lucrează la programarea mai multor tururi ghidate destinate publicului larg și profesioniștilor. În același timp, pe termen mediu este planificată dezvoltarea unei inițiative de format educațional pentru introducerea biomimeticii în școli. Un fapt care va da naștere proiectului de pionierat în Catalonia pentru a-l extinde în restul țării.

Toate informațiile le găsiți la https : //labrutau.cat/ruta-biomimetica/ , piesa lui pe wikiloc și descărcați ‘n the dosar explicativ . Acesta va fi disponibil în curând la https://palaurobert.gencat.cat/ca/rutes_de_catalunya/ .

Palau Robert pune la dispozitia cetatenilor trasee din toate judetele Cataloniei. Aceste itinerarii vă permit să descoperiți teritoriul într-un mod atractiv și ușor pe o platformă precum Wikiloc.

Sursă : Palau Robert va încorpora în Traseele sale prima propunere biomimetică pe jos în Catalonia