CNA-ul a decis sa reduca la jumatate licenta de emisie a postului de televiziune OTV. CNA a aplicat, marti, OTV cea mai drastica sanctiune posibila -injumatatirea licentei audiovizuale-, pentru ca televiziunea difuzeaza continuu publicitate politica la Partidul Poporului Dan Diaconescu, in afara perioadei de campanie electorala, astfel postul mai poate emite pana pe 28 septembrie, informeaza Mediafax.

Sanctiunea – cea mai severa pe care Consiliul National al Audiovizualului (CNA) o poate aplica conform Legii audiovizualului – a fost propusa de Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA, si a fost adoptata cu sapte voturi „pentru” si unul „impotriva” (Mihai Malaimare).

De asemenea, sanctiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV in lunile noiembrie, decembrie 2011 si ianuarie 2012. in aceasta perioada, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politica pentru „viitorul presedinte al Romaniei” Dan Diaconescu, dar si pentru formatiunea politica pe care acesta o conduce – Partidul Poporului.