Hotii romani de buzunare au fost depistati de autoritatile madrilene si la manifestatiile organizate recent cu ocazia sarbatorilor homosexualilor din Madrid.

In cartierul Chueca, centrul festivitatilor organizate cu ocazia festivalului Orgoliul Gay, politia spaniola a depistat mai multe grupuri de romani, de toate varstele care sunt organizati in echipe si care se ocupa cu golirea buzunarelor celor care vin sa petreaca.

Pentru ca in fiecare an vin numerosi turisti la aceste festivitati, Politia Locala si Nationala au elaborat un plan de actiuni pentru a combate furturile din buzunare.

Politistii spanioli si-au dat seama de modul de operare al hotilor romani, care, potrivit ziarului ABC, este similar unei munci in echipa. „Formeaza grupuri de 6 sau 7 persoane si dupa ce unul dintre ei fura obiectul il paseaza imediat altuia, care il da mai departe, pana cand se pierde urma hotului. Deseori, victima nu mai poate face nimic”, marturisesc surse din politia spaniola citate de ABC.

Autoritatile cred ca evenimente precum Orgoliul Gay, cand vin sute mii de oameni la Madrid, este o ocazie deosebita pentru hotii de buzunare care uneori se deplaseaza direct din Romania pentru aceste „ocazii” in care ajung sa comita un numar impresionant de jafuri.