Covid a generat schimbări care afectează modelul turistic al aceste destinații Mai mult de participanți au participat la Rupit la o conferință privind turismul regenerativ și inteligența turistică aplicată guvernării unor astfel de destinații și a mediului lor natural Întâlnirea a fost organizată de Agenția Catalană de Turism, Diputació de Barcelona și Consiliul Local Rupit i Pruit Directorul Agenției Catalane de Turism (ACT), Narcís Ferrer i Ferrer, a inaugurat astăzi la Rupit Ziua Inteligenței Turistice în Destinații și Experiențe ale Turismului Regenerativ în Orașe Fermecatoare. El a fost însoțit de Albert Marcé Pujol, primarul orașului Rupit i Pruit, și de Xavier Font Urgell, șeful Biroului Tehnic de Turism al Departamentului de Dezvoltare Economică, Turism și Comerț al Diputació de Barcelona, ​​​​în calitate de co-organizatori ai întâlnire .

Els Pobles amb Encant este un brand creat de ACT, format în prezent din paisprezece municipalități: Arties, Beget, Calella de Palafrugell, Castellar de n’Hug, Montclar, Montsonís, Mura, Pals, Peratallada, Prades, Rupit, Santa Pau, Siurana și Taüll. La întâlnirea de astăzi au participat mai mult de 70 persoane, inclusiv primari, tehnicieni ai organismelor publice, personal al oficiilor de turism și profesioniști. a companiilor aferente sectorului turistic interesate si legate de destinatii cu aceste caracteristici.

Directorul ACT a spus in cadrul inaugurarii că „Covidul a dus la un consum mai mare de destinații locale, multe dintre ele în interior, în apropierea marilor centre urbane și a spațiilor care au fost afectate. Astăzi avem ocazia să discutăm și să împărtășim probleme și provocări pe care mulți dintre voi cu siguranță le veți împărtăși.”

Programul întâlnirii include o masă rotundă despre managementul turismului în sate fermecătoare, cu participarea Goierri, L’Esquirol și Oficiul de Turism Montblanc; și o discuție susținută de Carlos Romero Dexeus, director de cercetare, dezvoltare și inovare la Segittur, despre cum să folosiți inteligența turistică și rolul pe care îl joacă inovația, sustenabilitatea și tehnologia

Încorporează, de asemenea, prezentarea consultanței în strategii ecosistemice Lucía Hernández privind turismul ca catalizator pentru regenerarea teritorială și o masă rotundă despre diverse experiențe de turism regenerativ. În acest sens, Ferrer a explicat că „un exemplu este proiectul nostru Grand Tour de Catalunya, un traseu care trece și prin Orașele Fermecatoare certificate de Agenția Catalană de Turism”. Primarul municipiului Rupit i Pruit a mulțumit în mod deosebit pentru participarea activă a celor zece d. Primarii prezenți, precum și personalului tehnic a consiliilor orăşeneşti „în această zi de dezbatere şi reflecţie asupra viitorului turistic imediat al oraşelor noastre”.

La rândul său, Xavier Font a subliniat că „De ani de zile, noile modele de consum turistic, accelerate de pandemie, au dus la o utilizare intensivă a spațiilor interioare care a afectat în special satele fermecătoare. Pentru a evita periclitarea experienței turistice, trebuie adoptată o abordare riguroasă pentru a defini modele de guvernare inteligentă și durabilă în managementul turismului din aceste orașe. Este crucial să pariezi pe inovație, tehnologie și durabilitate în planificarea și managementul acestor destinații”.

Sate fermecătoare Această zi de astăzi este completată de o sesiune tehnică și o reper pentru a cunoaște particularitățile Rupit, la care vor participa reprezentanți ai Orașelor Fermecatoare afiliate la ACT, unde vor putea continua să țese rețea și colaborăm în promovarea și diseminarea acestui brand de promovare și marketing turistic.

Creat în urmă cu patru ani, Charming Villages este unul a mărcilor Agenției Catalane de Turism care integrează orașe cu mai puțin de 2. 500 locuitori cu o conjuncție de arhitectură, urbanism, aspecte de patrimoniu, de mediu și turistice și elemente care contribuie la o frumusețe aparte

Urmărește-ne în rețele ___________________________________________________________

Twitter: @ turismecat | @ afaceri | @ muncă Youtube: https://www.youtube.com/turismecat Sursa: Orașele fermecătoare din Catalonia își redefinesc managementul turistic