Primaria Coslada, impreuna cu locuitorii orasului, a adus un omagiu victimelor atentatelor din 11 martie 2004. Douazeci si una dintre victime erau locuitori ai orasului Coslada.

Actiunea a avut loc in Recinto Ferial, in fata sculpturii „En la espiral de la templanza„, care a fost realizata in amintirea celor disparuti, si a inceput cu o ofranda florala din partea elevilor din clasa a VI-a primara a scolii Blas de Otero, Carlos Santos Mendiola si Carla Casalengua Garcia.

Ulterior, toti cei prezenti au pastrat cinci minute de reculegere, dupa care primarul orasului Coslada, Angel Viveros, a subliniat ca „aceasta este o zi trista in care ne unim cu totii pentru a fi alaturi de familiile victimelor, pe care le vom pastra totdeauna vii in amintirea noastra„.

11M-alcalaSi in Alcala de Henares, alt oras afectat de atentatele de la 11 martie 2004, a fost organizata o ceremonie la care au participat reprezentantii administratiei locale si numerosi localnici. Asistentii au ascultat o declaratie institutionala prin care era omagiata amintirea victimelor acestor teribile atentate, iar ceremonia s-a incheiat cu depunerea coroanelor de flori si pastrarea unor momente de reculegere.

In urma atentatelor din 11 martie 2004 au murit 192 de oameni, dintre care 16 erau de nationalitate romana.