Guvernul Spaniei confirma printr-un document oficial finalizarea moratoriului pentru muncitorii romani la 31 decembrie 2013.

De la 1 ianuarie 2014, cetatenii romani nu vor mai avea nevoie de autorizatie de munca pentru exercitarea activitatilor de munca ca angajat (cuenta ajena)„, se precizeaza in instructiunile SGIE 5/2013 cu privire la regimul juridic aplicabil muncitorilor de nationalitate romana si rudelor lor incepand cu 1 ianuarie 2014 (Instrucciones SGIE/5/2013, sobre régimen jurídico aplicable a los trabajadores por cuenta ajena nacionales de Rumanía y a sus familiares a partir del 1 de enero de 2014).

 Documentul a fost semnat in 19 decembrie de Marina del Corral, secretarul general al Guvernului Spaniei pentru Imigratie si Emigratie.

Finalul moratoriului pentru romani in toata Uniunea Europeana

Romania indeplineste astfel perioada de restrictii de maxim 7 ani care poate fi impusa noilor membri ai UE. De la 1 ianuarie, cetatenii romani se bucura pe deplin de statutul cetatenilor europeni si pota sa se stabileasca si sa munceasca oriunde pe teritoriul Uniunii Europene.

Ambasada Romaniei de la Madrid a specificat recent care va fi statutul cetatenilor romani in Spania si care sunt drepturile romanilor pe piata muncii.

Citeste si:

Munca in Spania – drepturile romanilor

Liber la munca de la 1 ianuarie in Spania

{jathumbnail off}{loadposition publi-in-article}