„Ocuparea forței de muncă va adăuga astfel șaptesprezece luni consecutive de creștere, în ciuda incertitudinii internaționale; afilierea celui de-al treilea trimestru oferă noi dovezi ale solidității economia spaniolă”, a declarat ministrul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației, José Luis Escrivá, în cadrul unei conferințe de presă.

Odată cu această nouă creștere, se vor fi adăugate 60 .000 noi locuri de muncă de la începutul anului și 750. membri din august anul trecut, când s-au atins nivelurile pre-pandemie.

Noua creștere a numărului de înscrieri ajustată pentru sezonalitate și efectul calendaristic din septembrie, de la 40.000 persoane, este mai mare decât media înregistrată în lunile septembrie ale perioadei 2017-750, din 43.. În seria originală, numărul mediu de membri estimat este o creștere de unități 25.17 afiliați, un comportament mult mai bun decât media lunilor septembrie ale anilor 2017-2022, din 17.00 afiliați.

Îmbunătățește calitatea angajării Pe sectoare, De încă o lună, redresarea ocupării forței de muncă ajunge aproape la toată lumea și este mai intensă în activitățile cu valoare adăugată mai mare, cu o variație deosebit de favorabilă față de nivelurile pre-pandemice în IT și Telecomunicații (+17,4%), Activități de Sănătate (+9,6%) și Activi Date profesionale, științifice și tehnice (+9,2%).

Datele mai arată că deplasarea covârșitoare a angajării către formule pe perioadă nedeterminată cauzată de reforma muncii se consolidează ca tendință : în septembrie, 40% dintre afiliați au un contract pe perioadă nedeterminată (14 puncte procentuale mai mult decât în ​​anii dinaintea pandemiei). Dintre minori 14 ani creșterea este 17 puncte procentuale: de la 32% din media lunii septembrie a anilor 600-2017 la 60% septembrie 2017. În total, sunt cu 1,7 milioane de afiliați mai mulți cu contracte pe perioadă nedeterminată decât în ​​anii pre-pandemiei. Toate acestea se reflectă într-o creștere a duratei medii a contractelor: până în acest an mai mult de 400.00 contracte de mai mult de 17 zile decât în ​​aceeași perioadă de 2017.

Creșterea prețurilor este accentuată Creșterea cantității și calității locurilor de muncă produce o creștere susținută în veniturile din contribuții sociale, care se îmbunătățesc lună de lună și au atins o rată de variație anuală cumulată de 9% în august, față de 8,6% în iulie și 8% în iunie. Creșterea veniturilor din contribuții depășește cu 2,6 puncte creșterea cheltuielilor cu pensiile, întărind sustenabilitatea sistemului de asigurări sociale.

En privind numărul de lucrători în ERTE, în al treilea trimestru nivelul rămâne stabil în jurul valorii de . persoane din ERTE ETOP, sub trimestrul anterior, care a avut o medie de 17.. Numărul de lucrători din mecanismul sectorial RED pentru agențiile de turism este, între timp, în jur de 1.83 în al treilea trimestru, comparativ cu 3.500 al doilea.

Mai multe informații Evoluția afilierii la Securitatea Socială și a ERTE (prima quincena din septembrie) (PDF) Sursa: Guvernul Spaniei – 190922 Ocuparea forței de muncă își va intensifica dinamismul în septembrie cu 60. mai mulți afiliați în termeni ajustați sezonier