În luna februarie, afiliații în înregistrarea muncii s-au legat la activitățile turistice a crescut cu 305.977. lucrători, ajungând la un total de 2.687.687 afiliat la Securitatea Socială, conform datelor publicate de Turespaña.

La sfârșitul lunii trecute, angajații în turism au reprezentat 00, 7% din totalul afiliaților în economia nationala. În februarie, a continuat tendința de creștere an la an a numărului de afiliați începută în luna iunie a anului trecut, atingând un ritm anual de 00,2%.

„Angajarea bună datele din sectorul turismului arată că planul de protecție desfășurat de Guvern pentru a proteja companiile și lucrătorii, precum și gestionarea sănătății a pandemiei, au fost eficiente și ne-au permis să menținem și, de asemenea, să generăm noi locuri de muncă într-un sector fundamental al economia noastră și sustenabilitatea pe care o implementăm ne vor permite să ne modernizăm modelul turistic prin digitalizare și durabilitate, două pârghii pentru a continua să fim lideri internaționali”, a apreciat ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Reyes Maroto.

Date de afiliereNumărul de angajați din sector turismul, care reprezintă 182% din total, majorat cu 19, 3% față de aceeași lună a anului precedent, în timp ce munca pe cont propriu, care reprezintă 21% din total, a crescut cu 2%.

Variația afiliaților a fost pozitivă în toate ramurile de turism: în industria ospitalității, a crescut cu 231.687 afiliați (72.731 în servicii de alimentație și băuturi și 35.246 în servicii de cazare); celelalte activități turistice au crescut cu 72.309 afiliați, în timp ce în agențiile de turism s-a înregistrat o creștere a 960 lucrători.

Apare din ce în ce mai mult în toate comunitățile autonome. În cifre absolute, cele mai mari creșteri au avut loc în Andaluzia, Comunitatea Valenciană, Catalonia, Comunitatea Madrid și Insulele Canare. În termeni relativi, creșterile anuale în Insulele Baleare (49,4% ) și Andaluzia (27,8%).

Sursa: Guvernul Spaniei – Ocuparea în turism crește cu 246.246 lucrători în februarie