În primul trimestru al a fost atins numărul 2.428.281 angajați în legătură cu activități turistice, ceea ce înseamnă o creștere interanuală de 12, 8% și să presupunem 323.323 angajați mai mult decât în același trimestru al anului precedent, conform datelor publicate de Turespaña din Ancheta Populației Active (EPA).

Activitățile legate de turism au creat 39% din ocuparea forței de muncă în ultimul an și reprezintă 12 ,1% din totalul ocupării forței de muncă în economia spaniolă.

Rata șomajului în sectorul turismului a fost în primul trimestru al în ea 11,8%, cu 2,4% sub aceeași perioadă de 2019. Acesta este al patrulea trimestru consecutiv în care procentul șomerilor față de muncitorii activi din sectorul turismului scade în termeni de la an la an.

Ministrul de la Industrie, Comerț și Turism, Reyes Maroto, a calificat aceste date drept „foarte pozitive, deoarece confirmă redresarea intensă a sectorului turismului, unde piața muncii este unul dintre cei mai buni indicatori”. Pentru șeful Turismului, „această redresare urmează să fie consolidată în sezonul estival, unde nivelurile pre-pandemice ar putea fi atinse în majoritatea destinațiilor de vacanță datorită faptului că țara noastră este una dintre opțiunile preferate de turiștii internaționali. Suntem o destinație care oferă securitate datorită nivelurilor ridicate de vaccinare și a unei oferte excelente”, a subliniat acesta. În cele din urmă, Maroto a subliniat că „din partea Guvernului continuăm să lucrăm pentru a recupera nivelurile vizitelor anterioare pandemiei și a îmbunătăți calitatea, ceea ce va avea ca rezultat mai multă profitabilitate pentru sector și, de asemenea, locuri de muncă mai bune.”

Ocuparea crește cu 16,8% în ultimul an Această creștere a apărut atât în ​​rândul salariaților (+18,8%) și în rândul persoanelor care desfășoară activități independente (+9,5%). A crescut și în toate activitățile turistice, cu excepția transportului de persoane, unde a scăzut cu 7,1%. Creșterea ocupării forței de muncă în industria ospitalității a fost de 18,7%, datorită evoluției pozitive atât a serviciilor, cât și a meselor (+12,4%), și mai ales în serviciile de cazare (+39, 4%). În agențiile de turism, creșterea a fost atinsă 21,7%.

Ocupația pe comunitate autonomă Numărul angajaților în turism a crescut în toate comunitățile autonome. Se evidențiază creșterile în termeni relativi din Cantabria (23 .7%) și Castilla y León (18,6%).

Cele șase comunități autonome care primesc cel mai mare număr de turiști (Catalunia, Andaluzia) , Comunitatea Madrid, Insulele Canare, Insulele Baleare și Comunitatea Valenciană) sunt, la rândul lor, cele care generează cele mai multe locuri de muncă în sector, deoarece reprezintă 39,8% din numărul total de persoane angajate din sector.

Șomeri pe ramuri de activitate

În primul trimestru al pe an, șomerii legați de activități turistice au atins cifra de 73.944 în picioare. Șomajul a scăzut în toate ramurile de activitate (servicii de cazare, servicii de alimentație și băuturi și alte activități turistice) comparativ cu 428, cu singura excepție a transportului de persoane, unde a rămas același.

Mai multe informații Ancheta populației active. EPA. Primul trimestru 2022 Turespaña Sursa: Guvernul Spaniei – 090522 Ocuparea forței de muncă în turism a crescut cu 349.323 lucrători în primul trimestru de 090522