Zona intermodală a lui Felipe II, una dintre cele mai aglomerate zone ale orașului nostru, în care converg zona comercială, de transport sau de agrement, ne întâmpină deja cu un aspect reînnoit. Activitățile zilnice precum mersul pe jos, cumpărăturile, o gustare sau accesul la mijloacele de transport în comun sunt mai confortabile, sigure și accesibile odată ce remodelarea efectuată în ultimele luni a fost finalizată. Pentru a face acest lucru posibil, a fost necesară reorganizarea spațiului urban și a utilizărilor acestuia, precum și asigurarea acestuia de continuitate cu Piața Dalí, atât din punct de vedere spațial, cât și din punct de vedere al materialelor folosite.

Da nu Încă ați avut timp să faceți o plimbare prin zona dintre străzile Alcalá și Narváez, veniți cu noi pentru că vă vom spune ce s-a schimbat în zona cunoscută sub numele de zona „hippiilor Goya”.

Zona pietonală mai accesibilă, mai spațioasă și mai sigură

Primul lucru care iti atrage atentia cand faci coltul dintre Calle de Alcalá si Avenida Felipe II este ca acum spatiul pietonal este mai mare si mai decongestionat. Acum putem merge fără să ocolim elementele urbane și, lângă Plaza de Dalí, face parte din aceeași axă care merge de la Palacio de los Deportes până la Calle de Alcalá.

Pentru a realiza acest lucru, trebuie a fost Continuitatea cu intervenția efectuată în Piața Dalí din 2005 este fundamentală, prin proiectarea spațiului și prin materialele folosite, în special mobilier stradal, arbori și pavaje.

În plus, pentru a ajunge la noua configurație pietonală a fost necesară o nouă amenajare a diferitelor utilizări prezente în piață. În acest fel, stațiile de autobuz, piața și unitățile de alimentație sunt acum amenajate într-un mod mai ordonat, pe lateral.