Orasul Alcala de Henares se transforma in fiecare an, de Pasti, intr-un spectacol solemn care atrage pe strazi mii de locuitori si de turisti dornici sa vada „imaginile” purtate de fratiile catolice. De aceea, Saptamana Pastilor din localitate a fost declarata Sarbatoare de Interes Turistic Regional.

Recent, viceprimarul Gustavo Severien, impreuna cu presedintele Consiliului Fratiilor (Junta de Cofradias), Jose Luis Lopez Malla si Luis Garcia Gutierrez, coordonator al aceleiasi organizatii, au prezentat programul procesiunilor care vor putea fi admirate si venerate in cursul Saptamanii Pastilor, in Alcala de Henares.

Orasul are opt fratii catolice, formate din aproximativ 5000 de membri care practica penitenta. Cu toate acestea, in timpul procesiunilor vor participa doar o mie.

Pentru ca aceasta sarbatoare este de interes regional, primaria pune in miscare si in acest an un program special pentru cei care doresc sa viziteze orasul. Asa zisa „Ruta a procesiunilor” ofera tuturor persoanelor interesate posibilitatea de a patrunde in istoria traditiei religioase a orasului. Ruta se va realiza incepand de luni 18 aprilie pana in 22 aprilie, iar vizitele incep de la ora 17:30, de la Biroul de Turism din Plaza Cervantes (tel. 91 889 26 94). Biletele costa 6 euro pentru adulti, 4 euro pentru copiii de la 10 la 14 ani, iar copii sub 10 ani nu platesc.