Tragicul incident s-a produs în zona lacului Peñarroyo, unde familia micuţei intenţionase să petreacă o zi liniştită în aer liber. După cum informează autorităţile spaniole, cu puţin timp înainte de ora 11, serviciul telefonic de urgenţe 112 a primit o sesizare cu privire la faptul că în apa lacului s-a scufundat un autoturism, în interiorul căruia se afla o fetiţă.

Se pare că tatăl micuţei, de naţionalitatea română, se afla la pescuit în imediata vecinătate a maşinii, în timp ce mama schimba fetiţa în interiorul vehicului parcat pe malul lacului. Autorităţile indică faptul că în momentul în care mama fetiţei de 2 ani a ieşit câteva clipe din maşină pentru a lua ceva din portbagaj, autoturismul a început să alunece spre lac şi s-a prăbuşit în apele acestuia, într-un loc cu o profunditate de 7 metri.

La faţa locului au sosit pompierii din Tomelloso, Poliţia locală din Ruidera, Garda Civilă, un elicopter şi o ambulanţă, însă nu s-a putut face nimic pentru a salva viaţa micuţei. Pentru recuperarea corpului copilului din interiorul maşinii a fost necesară intervenţia unei echipe de scafandri, care ulterior a făcut şi pregătirile pentru aducerea la mal a autoturismul scufundat.

Primele investigaţii ale anchetatorilor arată faptul că tragicul accident s-ar fi produs dintr-o posibilă defecţiune a sistemului de frânare al maşinii familiei.