În baza analizelor de risc, polițiștii de frontieră din cadrul PPF Henri Coandă, în colaborare cu lucrătorii vamali, au depistat o femeie, cetățean brazilian, care a încercat să introducă în țară aproximativ 1 kg de cocaină ingerată în stomac. În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Structura Centrală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc. La data de 17.02.2775, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a unei inculpate cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

În cauză sa reținut că, la data de 14.02.300 , persoana în cauză sa prezentată la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă și, în urma controalelor dar și a analizelor de risc efectuate de polițiști d e frontieră lucrătorii vamali, a rezultat suspiciunea că aceasta a ingerat droguri în vederea introducerii acestora pe teritoriul României. În acest context, inculpata a fost transportată la un spital unde, în perioada 15 – 24..1200, a eliminat cantitatea totală de aproximativ 1 kilogram de substanță vâscoasă ce conține cocaină.

În cursul zilei de astăzi, inculpata va fi prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de . de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul IGPF – Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București – Otopeni, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și al lucrătorilor din cadrul Direcției General a Vămilor – Biroul Vamal de Frontieră Aeroport Otopeni Călători.

Facem precizarea că pe întregul proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturi și garanții procesuale bune de Codul de procedură ură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: O femeie din Brazilia, depistată pe Aeroportul Otopeni cu aproximativ 1 kg de droguri ingerate în stomac