#Madrid –

PROIECT IMUNOTERAPIE STAb-T19

Proiectul de imunoterapie STAb-T19, dezvoltat de cercetători din grupul de Imuno-Oncologie și Imunoterapie al Institutului de Cercetare Spitalul 12 de Octubre i+12, a primit un premiu de 10.000 de euro din Programul Healthstart, promovat de Fundación para el Conocimiento Madri +d, pentru a sprijini cercetarea și antreprenoriatul în domeniul sănătății.

Premiul este o recunoaștere a planului de fezabilitate realizat de doctorii Belén Blanco și Anaïs Jiménez reinoso pentru un proiect de afaceri, un spin-off al Institutului i+12, al cărui scop va fi să caute finanțare pentru cercetări importante. Grupul de Imuno-Oncologie și Imunoterapie din care fac parte Blanco și Jiménez, condus de Dr. Luis Álvarez-Vallina, a dezvoltat o nouă imunoterapie împotriva cancerului în laboratorul pentru tumori hematologice, în special leucemia limfoblastică acută cu celule B.

Următoarea fază sunt studiile clinice care vor aduce în sfârșit această nouă terapie pacienților. Grupul de cercetare a primit finanțare de la Institutul de Sănătate Carlos III pentru a realiza un studiu de fază I. Crearea spin-off-ului va permite obținerea de finanțare pentru realizarea următoarelor studii clinice. Banii din acest premiu vor contribui la realizarea lui.

Dr. Blanco și Jiménez au primit acest premiu pe 27 aprilie la ceremonia de prezentare a celor 13 proiecte care au participat la acest apel. Al lui a fost unul dintre cele cinci premii de 10.000 de euro acordate la o gală care a mai acordat două premii de 5.000 de euro.

Programul Healthstart, care se încheie cu acordarea acestor premii proiectelor prezentate, oferă participanților cursuri de antreprenoriat care abordează, printre altele, aspecte financiare, aspecte sociale, efecte juridice, brevete sau proprietate intelectuală. Aceste cunoștințe sunt necesare pentru a realiza un plan de fezabilitate pentru proiect și un pitch, o prezentare către investitori.

Puteți urmări un videoclip cu o explicație a proiectului de către Dr. Belén Blanco pfăcând clic pe link-ul de mai jos:

Sursa: Comunitatea Madrid – O echipă de cercetare de la Spitalul 12 de Octubre, câștigătoare a unuia dintre cele cinci proiecte premiate de Healthstart Health Entrepreneurship Program