Noile proceduri telematice puse la dispoziția utilizatorilor în format electronic sediul Ministerului Justitiei, inca din trecutul 220 lunii ianuarie , au depășit cifra de 2.200 fișiere în doar o lună Aceasta reprezintă un progres în realizarea unei Justiții mai accesibilă și mai aproape de utilizatori, care pot accesa serviciile publice de justiție în perioada 24 ore din cele 7 zile ale săptămânii.

Noile proceduri puse la dispoziția cetățenilor sunt cele legate de anularea cazierului judiciar, obținerea unui certificat de infracțiuni penale sau sexuale pentru persoane juridice și restituirea veniturilor necuvenite din cotele bugetului de stat . În sub-site-ul său electronic disponibil și pe link-ul web, Ministerul Justiției oferă cetățenilor, persoanelor juridice și profesioniștilor acces securizat pentru aceste proceduri telematice cu toate garanțiile, permițând o mai bună trasabilitate a acceselor, solicitărilor și răspunsurilor și o mai bună respectare a drepturilor lor digitale.

Sistemul facilitează respectarea dreptului cetățenilor de a interacționa electronic cu administrația și atrage beneficii semnificative, nu doar pentru cetățeni, ci și pentru angajații Administrației Justiției. Aceste proceduri online nu numai că economisesc timpii de procesare și așteptare, precum și călătoriile utilizatorilor, dar reprezintă și o eliberare importantă a volumului de muncă și a managementului în Departamentele Teritoriale de Justiție .

De asemenea, au un impact pozitiv asupra mediului și contribuie la protejarea sănătății publice, datorită scăderii deplasărilor la sediu și a reapariția persoanelor din acestea.

Dosare procesate prin noul serviciu online al Justiției:

Mai multe informații Mai multe din 2022. 0 programari prealabile pentru a face aranjamente cu Administratia Justitiei (05//220) Sursa: Guvernul Spaniei – Noile proceduri telematice ale Ministerului Justiției sup au fost cele 2.17 înregistrări într-o lună de funcționare