Vicepreședintele și ministrul politicilor digitale și teritoriale, Jordi Puigneró, și ministrul sănătății, Josep Maria Argimon, au prezentat noile linii de autobuz care leagă mai multe municipalități din Baix Llobregat cu Parcul de sănătate Sant Joan de Déu – Spitalul de Sant Boi de Llobregat

Aceasta este linia 574, care leagă Corbera de Llobregat, La Palma, Sant Vicenç dels Horts, Molins de Rei și Spitalul de Sant Boi; și linia 574, care leagă Vallirana, Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Sant Boi de Llobregat și Spitalul de Sant Boi.

Serviciul a fost lansat în ianuarie anul trecut 30 ca răspuns la noua cerere de mobilitate generată de faptul că populația acestor municipii a devenit centrul spitalicesc de referință Sant Joan de Déu – Hospital de Sant Boi în locul Complexului Spital Moisès Broggi. În primele săptămâni de funcționare, cele două linii au transportat câțiva 220 pasageri zilnici. Această cifră este de așteptat să crească pe măsură ce serviciile oferite de Spital cresc.

Vicepreședintele Puigneró a subliniat că „suntem aici pentru a garanta drepturile și, mai ales, două drepturi esențiale ale statului bunăstării, cum ar fi sănătatea și mobilitatea; accesul la Spital este esențial pentru garantarea dreptului la sănătate.” Puigneró a adăugat că noile linii de asemenea ” permit îmbunătățirea mobilității durabile a municipalităților afectate de această îmbunătățire a publicului. transport.”

Consilierul Argimon a subliniat că furnizarea acestor două linii aduce beneficii unora 40 00 sănătatea (ABS) a acestor localități, care au ca spital de referință un spital dotat cu servicii pentru toate specialitățile și care a primit diverse recunoașteri pentru calitatea îngrijirii sale. „Când ne gândim la reorganizări de sănătate, ne gândim și la accesibilitatea și mobilitatea persoanelor care le folosesc. Astfel, cu transportul în comun, îmbunătățim și viața oamenilor” , a subliniat șeful Sănătății.

Detaliile noilor servicii sunt următoarele:

Service (574) Corbera de Llobregat- La Palma – Molins de Rei – Hospital de Sant Boi : De luni până vineri sunt 9 călătorii dus-întors între 6. 206 salut 24. h) dus și între 8. 05 salut 21. 05 h înapoi, făcând opriri la Corbera Alta, Corbera Baixa, La Palma de Cervelló, 4 Way Interchange (FGC), av. Valencia – pg. Pi i Margall (Molins de Rei) și Spitalul din Sant Boi de Llobregat. Operatorul de servicii este firma concesionară Autocorb, SA. Service (575) Vallirana – Cervelló –Sant Vicenç dels Horts – Hospital de Sant Boi: De luni până vineri sunt oferite zile lucrătoare 21 expediții dus-întors între ora 7 dimineața 00 45 . 45 salut 21. 21 ) h înapoi, făcând opriri la Vallirana, Cervelló, schimbul Quatre Camins (FGC), CAP el Serral – CEIP Joan Juncadella (Sant Vicenç dels Horts) și Spitalul Sant Boi de Llobregat. Operatorul de servicii este firma concesionară Soler i Sauret, SA De la schimbarea centrului de sănătate de referință Se mențin actualele servicii de autobuz. la Spitalul de Sant Joan Despí Moisès Broggi pentru a garanta în orice moment o alternativă în transportul public la diferitele centre de sănătate.

Departamentul Vicepreședinției a investit . 0 euro pe cele două linii noi. Aceasta este o măsură planificată în studiul de îmbunătățire a serviciilor de transport public în Baix Llobregat, elaborat în comun de Departament, AMB și Consiliul Județean Baix Llobregat.

Sursa: Noile linii de autobuz care îmbunătățesc accesul la Spitalul Sant Boi sunt în funcțiune