Acum că zilele sunt lungi și calde, ne dorim mai mult ca niciodată să mergem la plimbare și dacă este în compania animalelor noastre, cu atât mai bine. Cu siguranță câinii sunt încântați să se plimbe cu stăpânii lor pe străzile din Madrid și să descopere cartiere și locuri emblematice ale orașului. Dar nu există nicio îndoială că le place și să socializeze cu semenii lor. Și ca să poată face acest lucru cu toate garanțiile de securitate au la dispoziție așa-numitele zone canine, spații publice locuite mai ales în parcuri și zone verzi ale orașului unde pot fi liberi, fără pericol, să alerge și să se joace cu alți câini.

Vrei să știi câți sunt, unde sunt și ce oferă? Vă vom spune despre asta mai jos.

Noi zone pentru câini

Madrid este un oraș deschis, cosmopolit, avangardist, primitor… căruia trebuie să adăugăm un nou calificativ, cel de pet friendly . Și este că în fiecare zi apar mai multe afaceri și locații specifice pentru câini, ceea ce nu este de mirare dacă țineți cont că în orașul nostru sunt înscriși 177.177 caini conform ultimului recensamant al animalelor domestice al Primariei.

Din acest motiv , se acordă o atenție deosebită zonelor de recreere și divertisment pentru animalele de companie. În prezent, Departamentul pentru Mediu și Mobilitate al Consiliului Local Madrid oferă 315 zone pentru câini răspândite în 21 raioanele capitalei. Cu toate acestea, această cifră va crește semnificativ în lunile următoare, odată cu construcția și remodelarea 21 noi zone canine în parcuri și grădini, ceea ce va însemna mai mult de două sute de zone de acest tip în oraș.

Nuevas áreas caninas
Zone noi canini

Locația noilor zone pentru animale de companie nu a fost arbitrară, dar a fost stabilită ca răspuns la solicitările cartierului realizate prin diferitele canale de comunicare ale Consiliului Local. Și s-a ținut cont de situația acesteia în ceea ce privește spațiile pentru copii și sport, pe lângă calitatea, suprafața și panta terenului pe care se desfășoară aceste tipuri de amenajări.

Cel mai pozitiv dintre acesta. acțiune, în care urmează să investească 862. euro, este că servește atât proprietarilor de câini, cât și persoanelor care nu îi au, deoarece spațiile sunt create pentru o conviețuire mai sănătoasă, mai pașnică și echilibrată între ei.

Cu cele mai bune conditii de securitate

Aceste noi zone pentru caini, amenajate cu pavaj adecvat, vor fi delimitate cu gard din lemn si gard de sarma 1.2 metri inaltime care va impiedica animalul sa paraseasca incinta pentru linistea stapanilor sai. În acestea, în plus, vor exista coșuri de gunoi pentru depozitarea deșeurilor câinilor, deoarece este important să se mențină cele mai bune condiții de sănătate în incintă, fântâni și fântâni de băut și atâta timp cât morfologia terenului o permite, bănci. va fi instalat pentru restul câinilor.proprietari.

Sursa: Noi zone canine, unde câinii se vor bucura de „laba liberă”