„Bulevardul Stelelor”, creat in Piata Timpului din Bucuresti, dupa celebrul „Hollywood Walk of fame” de la Hollywood, s-a imbogatit cu inca o stea. Victor Rebengiuc a primit in ziua aniversarii a 78 de ani, pe 10 februarie, cea de-a doua stea, dupa de ce Florin Piersic a inaugurat pe 31 ianuarie acest spatiu dedicat valorilor artistice ale Romaniei.

Nascut pe 10 februarie 1933, Victor Rebengiuc a absolvit UNATC „I. L. Caragiale” Bucuresti in 1956. Este membru al trupei Teatrului Bulandra din 1957, insa joaca si in spectacolele altor teatre bucurestene, precum Teatrul National Bucuresti, Teatrul Mic, si din tara – Teatrul National din Cluj-Napoca. A fost rector al UNATC in perioada 1990 – 1996, dar si director al Teatrului Bulandra, intre anii 1996 – 1998.

Printre filmele in care a jucat se numara „Padurea spanzuratilor” (1964), de Liviu Ciulei, „De ce trag clopotele, Mitica?” (1981), in regia lui Lucian Pintilie, si „Faleze de nisip” (1983), in regia lui Dan Pita. Recent, Victor Rebengiuc a jucat in pelicula „Medalia de onoare”, in regia lui Calin Netzer, pentru care a primit mai multe premii – mentiune speciala la Festivalul de la Torino, premiul pentru cel mai bun actor la Salonic si premiul pentru cel mai bun actor la TIFF.

In 2004, la cea de-a treia editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), a primit premiul de excelenta pentru intreaga cariera. In acelasi an, Rebengiuc a primit din partea criticilor de film din Romania titlul de cel mai bun actor din 2004, pentru rolul din filmul „Niki Ardelean, colonel in rezerva”, de Lucian Pintilie.


Despre Bulevardul Stelelor, Victor Rebengiuc a declarat la ceremonie: „Il primesc cu ingaduinta si cu speranta ca va fi, intr-adevar, dedicat actorilor valorosi, oamenilor de valoare din teatru si din film si nu vedetelor de carton care exista in momentul de fata si care, in general, ies in clasamentele astea „10 pentru Romania” pe primele locuri pentru ca sunt mai vizibile decat artistii adevarati la care trebuie sa te duci sa-i vezi”.

Aleea Celebritatilor este situata in Piata Timpului, langa magazinul Cocor, un loc improvizat cu banci si braduti. Este un proiect al Teatrului Metropolis, in colaborare cu magazinul Cocor si Asociatia de Turism Bucuresti. George Ivascu, directorul general al Teatrului Metropolis, a declarat ca algoritmul de selectie a personalitatilor va fi bazat pe data de nastere a acestora. in fiecare luna urmand sa fie onorata cate o personalitate din cinematografie sau teatru.