Avocatul va raspunde: – Copilul nostru doreşte să joace în echipa de baschet a oraşului şi are nevoie de naţionalitatea spaniolă. Avem dreptul să o cerem? S-a născut în Spania, iar noi avem rezidenţă de 8 ani.

Avocat: – Dat fiind faptul că fiul dvs s-a născut pe teritoriul Spaniei, este suficient să dovediți rezidența legală și continuată a acestuia în această țară pe o durată de cel puțin un an de zile anterior prezentării cererii pentru obținerea cetățeniei spaniole. Solicitanții sunteți dvs în calitate de reprezentanți legali ai fiului dvs minor. Solicitarea și documentele necesare se depun la Registrul Civil din localitatea în care aveți domiciliul. Datorită lipsei unui acord de dublă cetățenie între România și Spania, în cazul în care răspunsul la solicitarea de achiziție a cetățeniei spaniole este pozitiv, va trebui să renunțați în numele fiului dvs la cetățenia română.

AŞTEPTĂM ÎNTREBĂRILE DVS.. Dacă aveţi o problemă legală sau doriţi să aflaţi un răspuns specializat, avocatul vă răspunde în paginile publicaţiei noastre. Trimiteți întrebările prin email la avocat@romanul.eu sau prin telefon la 91 877 10 12.

{loadposition publi-in-article}