Fostul premier Adrian Nastase a fost internat aseara la Spitalul Floreasca din Bucuresti dupa ce a suferit rani prin impuscare la nivelul gatului. 

Adrian Nastase ar fi incercat sa se sinucida cu un pistol de calibru 9 milimetru, inainte sa fie arestat de politistii care puneau in aplicare mandatul de arestare, emis de Tribunalul Bucuresti in aceasta seara.

Fostul premier a fost condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare in cazul „Trofeul calitatii” care a cercetat neregulile din finantarea campaniei electorale din 2004. Surse citate de presa de la Bucuresti sustin ca unul dintre cei doi politisti ar fi evitat ca Nastase sa se impuste in cap dupa ce i-ar fi deviat mana in care ar fi avut un pistol calibru 9 mm.

Politistii s-au prezentat la locuinta fostului premier pentru a pune in aplicare mandatul de arestare si Adrian Nastase le-ar fi cerut cateva minute ca sa-si ia „cateva carti” din birou. La scurt timp, politistii au intrat in birou si l-ar fi gasit pe Nastase cu pistolul la cap.

Deocamdata nu exista declaratii oficiale din partea politiei si toate informatiile publicate pana acum provin din surse neconfirmate.

Din primele informatii se pare ca Adrian Nastase a fost ranit la gat si a fost dus la spital cu ambulanta. Mai multi martori au observat ca pacientul avea un fular infasurat in jurul gatului, dar nu se vedeau alte bandaje sau perfuzii. 

La miezul noptii, medicii il pregateau pe Adrian Nastase pentru operatie si la scurt timp dupa aceea conducerea Spitalului Floreasca a precizat ca starea fostului premier este stabila, dar ca familia a cerut sa nu fie date publicitatii alte informatii.

Lideri ai Partidului Social Democrat, precum si premierul Victor Ponta au fost sa-l vada la spital pe Adrian Nastase. „Am venit sa vad cum se simte un om care are un necaz. Nu contestez sentinta judecatoreasca. Ma gandesc acum daca domnul Basescu este fericit”, a spus Victor Ponta, dupa care a plecat sa-i caute masina impreuna cu sotia sa Daciana Sarbu.