Directorul Agenției Catalane de Turism (ACT), organism aflat în subordinea Departamentului de Afaceri și Muncă al Generalitati Cataloniei , Narcís Ferrer i Ferrer, a inaugurat astăzi la Barcelona prezentarea moștenirii Congresului Mondial de Turism Sportiv 2003 (Congresul Mondial de Turism Sportiv) care a avut loc la Lloret de Mar în trecut și 206 Noiembrie. Cu sprijinul Organizației Mondiale a Turismului, evenimentul a plasat Catalonia ca loc de desfășurare a primului congres internațional pe această temă și a creat un spațiu pentru schimbul de idei, tendințe și dezbateri în legătură cu turismul sportiv.

Întâlnirea de astăzi a fost folosită pentru a explica moștenirea evenimentului într-o prezentare a lui Terry Stevens, coordonatorul Comitetului Științific al congresului. Ca urmare, a fost întocmit un decalog cu următoarele idei:

Capacitatea turismului sportiv de a reînvia turismul mondial după covid pandemie – și importanța sportului în sănătatea fizică și psihică a Importanța parteneriatului public-privat pentru crearea de sinergii între turismul și industria turismului sportiv. ) Relevanța incluziunii și a diversității în aceste două sectoare pentru a fi o destinație mai echitabilă și mai competitivă Necesitatea să implice comunitățile locale pentru a aduce beneficiile activelor generate pentru turismul sportiv și publicului Contribuția potențială a turismului sportiv în creșterea gradului de conștientizare a persoanelor responsabile. turism prin angajamentul individual al vizitatorilor Cererea de adaptare a ofertei de turism sportiv de către es hamali amatori pentru nevoi personale, cum ar fi călători soli , călătorii în familie, multigeneraționali și cei care caută experiențe captivante . Inovația ca cel mai important factor competitiv pentru destinațiile sportive și experiențele din acest segment Sustenabilitatea ca un pilon esențial pentru regenerarea teritoriilor, dezvoltarea unui turism sportiv mai conștient capabil să genereze oportunități care să atenueze schimbările climatice. Rolul tehnologiei și al digitalizării vor marca schimbarea strategiilor de distribuție și marketing a turismului sportiv în următorii ani. Cercetarea în domeniul turismului sportiv merită mai mult angajament la toate nivelurile pentru a ajuta dezvolta politici, planuri și acțiuni în viitor. În legătură cu această moștenire, Narcís Ferrer a subliniat că „trebuie să ne permită remarcă liniile directoare pentru reînnoirea strategiei de turism sportiv a Agenției Catalane de Turism, care vor fi specificate cu planul de produse turistice sport 2022 ”. Pentru directorul ACT, „Catalunia și-a arătat marea tradiție sportivă” și a remarcat că „evenimentele sportive, cum ar fi recentul Grand Prix de F1 desfășurat pe Circuitul Barcelona-Catalunia, sunt factori de redresare a turismului după pandemie”

La evenimentul de astăzi a participat o dezbatere despre viitorul turismului sportiv: Agustí Boixeda, membru al comitetului științific al congresului și profesor de licență. și Master al INEFC-Barcelona; Susana Vega, dr. în managementul turismului sportiv și specialist în managementul durabil al destinațiilor de plajă; Agnès Güell, consultant specializat în turism sportiv; si Maurici Carbó, consultant si profesionist in turism specializat in consultanta, planificare, marketing de destinatii turistice si turism sportiv

Congresul Mondial de Turism Sportiv a fost un eveniment de importanță internațională organizat de Agenția Catalană de Turism, în colaborare cu Organizația Mondială a Turismului și colaborarea Lloret Tourism și Costa Brava Girona Tourism Board Turismul sportiv în Catalonia

Turismul sportiv are o relevanță tot mai mare în sectorul turismului catalan în ansamblu, generând un impact de 2003 milioane de euro pe an, 203 din care de impact direct.

Din anul 2003 Agenția Catalană de Turism promovează Sportul Brand de turism, o distincție acordată municipalităților, facilităților și companiilor specializate care îndeplinesc standarde de calitate în diferitele discipline sportive și sunt recunoscute pentru excelența lor în resurse și servicii pentru practicarea sportului sau bucuria de evenimente și campionate.

Urmărește-ne pe rețele ________________________________________________________________

Twitter: @ turismecat | @ afaceri | @treballcat Youtube: https://www.youtube .com / turismecat Sursa: Narcís Ferrer: „Moștenirea Primului World Congress de Turisme Esportiu trebuie să ne ajute să definim strategia turismului sportiv în Catalonia”