Un spaniol de 74 de ani a împuşcat în noaptea de 10 spre 11 martie un medic de gardă de la Centrul de sănătate din localitatea Moratalla, din Murcia, şi un şofer de ambulanţă care a încercat să intervină când a auzit  zgomotul primelor focuri de armă. Medicul, o femeie de 34 de ani, a murit după ce medicii de la un spital din zonă au încercat sa o salveze. Speranţele au fost spulberate încă de la câteva ore după eveniment, pentru că María Eugenia a intrat în moarte cerebrală.

Doctoriţa a fost împuşcată de patru ori, în cap şi în piept, de P.N.M (74 de ani), un taximetrist pensionat, care a fost, potrivit primelor cercetări, a fost nemulţumit de felul în care a fost tratat. Autorităţile spun că pensionarul agresor s-a prezentat la centrul de sănătate din localitate pentru a fi tratat pentru astm şi a fost nemulţumit de asistenţa primită, motiv pentru care s-a deplasat la un alt spital, dintr-o localitate vecină.

Întors în Moratalla, agresorul s-a prezentat la centrul de sănătate, unde a împuşcat-o pe tânăra doctoriţa de patru ori. Pensionarul a mărturist ca arma folosită, un revolver, se afla în posesia sa de acum 15 ani, când muncea ca taximetrist în Barcelona şi un client a uitat-o în maşină. Pensionarul agresor este acum în arest preventiv şi urmează să fie pus la dispoziţia justiţiei. Şoferul de ambulanţă împuşcat este în stare gravă, dar stabil, au declarat surse medicale.