Cele mai multe dintre serviciile sezoniere solicitate, unul 36, 91%, corespund Comarques Gironines, urmat de demarcația Barcelonei, ​​cu un 36, 86%. De reținut că orașul Barcelona are un regim special, iar serviciile sale sezoniere vor fi aprobate de comisia Planului cuprinzător de management al litoralului, formată din reprezentanți ai Consiliului Local, ai Ministerului Tranziției Ecologice și Provocării Demografice și ai Departamentului. al Vicepreședinției și Politici Digitale și Teritoriu.

Municipalitățile din demarcația Tarragona au prezentat 19, 36% din cereri și cele din Terres de l’Ebre, pe 8, 41%.

Pe de altă parte, aceasta 2022 un total de 94 Plajele catalane au fost distinse cu Steagul Albastru, un rating european de excelență care evaluează starea plajelor și a apelor din punct de vedere al calității mediului. Departamentul Vicepreședinție și Politici Digitale și Teritoriu este cel care verifică, printre altele, că plajele au acces ușor și sigur, că sunt adaptate pentru persoanele cu dizabilități, existența unor toalete publice, servicii de salvamar și în

Menținerea distanțelor COVID

Datorită pandemiei de COVID – , Procicat a stabilit un set de măsuri de precauție pe plaje care includea respectarea distanței de siguranță între utilizatori. Aceste măsuri au afectat și numărul de servicii sezoniere care pot fi instalate, precum șezlonguri sau copertine, precum și barurile, care sunt considerate a fi unități de catering.

Astfel, în perioada . și 2021, li s-a permis să ocupe mai mult spațiu pentru a susține aceste activități economice. Anul acesta, deocamdată, se menține această posibilitate de ocupare a mai multor spațiu, întrucât distanțele de siguranță sunt încă reglementate de Legea de stat a măsurilor urgente pentru prevenirea, izolarea și coordonarea pentru a face față crizei de sănătate cauzate de COVID – 19.

Sursa: Municipalitățile de coastă solicită 5. 206 utilizări temporare pe plajele catalane în această vară