Ofițerii de poliție ai Generalitati-Mossos d’Esquadra din mai multe unități de anchetă din Barcelona l-au arestat pe 206 aprilie) un bărbat de 49 ani ca presupus autor al 12 jafuri cu violență și intimidare comise în unități comerciale din Barcelona, ​​​​între 15 martie și 20 aprilie. Majoritatea magazinelor în care a activat erau farmacii și a urmat mereu același modus operandi . Deţinutul a fost închis după ce a mers în judecată

În martie 2022, în oraşul Barcelona , s-a înregistrat o creștere a spargerii cu înjunghiere în unități comerciale. Aceste jafuri aveau caracteristici asemănătoare, întrucât aveau în rol principal un bărbat care urma întotdeauna același modus operandi, iar victimele și martorii îl descriau întotdeauna într-un mod similar. În urma incidentului, Mossos d’Esquadra au declanşat o anchetă a poliţiei pentru identificarea, localizarea şi arestarea făptuitorului.

Presupusul autor a comis tâlhăriile în orele de deschidere către public. . El a intimidat victimele cu un cuțit și a cerut bani de la strângerea de fonduri. Am ales mai ales acele magazine unde erau femei singure. I-a forțat să-și închidă terminalele mobile și să se închidă în anexele din spatele magazinelor în timp ce avea timp să fugă de acolo.

La momentul de deţinutul purta haine pe care le purtase deja la unul dintre jafuri. În plus, mai multe victime l-au recunoscut fără îndoială fotografic drept autorul jafurilor violente. Având în vedere riscul ridicat de recidivă și posibil riscul de evadare și neprezentare. conform cerințelor judiciare, judecătorul a decretat intrarea în închisoare provizorie.

Zona de comunicații

Barcelona, ​​​​1 mai 2022

Sursa: Mossosi d ‘Esquadra îl arestează pe presupusul autor a douăsprezece jaf violent comis luna trecută în magazine din Barcelona